Mammorna, makten och medierna – föreläsningsturné med Alexandra Pascalidou

Med utgångspunkt i kritikerrosade och Augustnominerade boken Mammorna åker Alexandra Pascalidou på turné med Folkets Hus och Parker. – Det blir en eldig timme för alla som behöver kraftsamla och kicka igång kamplusten för att göra världen lite värdigare för lite flera, säger Alexandra Pascalidou. Turnépremiär i Kungshamn Folkets Hus 1 april.

Turnén med Alexandra är en folkbildande föreläsning som ger röst och utrymme till dem som är början till allt – mammorna. De som sällan syns och hörs, men som i boken Mammorna är huvudrollsinnehavare. Med boken som grund väver Alexandra i sin föreläsning samman mammorna, makten och medierna med den gammelgrekiska misogynin och den globala #metoo-revolutionen.

Det är en ära för mig att under våren få turnera med Folkets Hus och Parker. Rinkeby Folkets Hus var under uppväxten mitt andra vardagsrum där jag höll brandtal, dansade folkdans, spelade teater och läste upp mina dikter. Sådana demokratiska mötesplatser är i dessa polariserande tider viktigare än någonsin, säger Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pascalidou är en flerfaldigt prisbelönt journalist, författare och programledare i radio och TV och utnämnd till Årets Talare/Moderator 2018. Hennes kamp för jämlikhet och jämställdhet, mångfald och mänskliga rättigheter löper som en röd tråd genom allt hon gör – från tv och teater till hennes kritikerrosade och prisade böcker.

Turnéplan

1 april Kungshamn, Folkets Hus 

2 april Lilla Edet, Folkets Hus 

5 april Boxholm, Folkets Hus 

8 april Gävle, Bomhus Folkets Hus

9 april Falun, Stadsbiblioteket (arrangör: Lilltorpet, IOGT-NTO)

11 april Fisksätra, Folkets Hus 

14 april Piteå, Stadsbiblioteket (arrangör: Piteå Folketshusförening)

15 april Hallunda, Folkets Hus 

16 april Norrtälje, Folkets Hus 

17 april Eskilstuna, Royal 

Med reservation för ändringar.

 

Pressbilder