Magiskt, mäktigt och symboliskt när folkparksturnéerna drar igång igen

Efter ett historiskt avbrott förra året när de centralt producerade turnéerna ställdes in för första gången sedan 1905, är nu ordningen på väg att bli återställd. Folkets Hus och Parker drar försiktigt igång de mindre turnéerna där barn- och familjeprogram blir först ut på scenerna runt omkring i landet.

 –Vi är otroligt glada att kunna berätta att folkparksturnéerna är tillbaka. Det var tungt och tomt för både arrangörer och publik när vi blev tvungna att ställa in förra året, men nu ser det betydligt ljusare ut, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parkers medlemsföreningar och arrangörer har tagit ett stort ansvar under hela pandemin, och trots att det nu kommit publiklättnader skyndar man långsamt och framför allt säkert. Men trots att de större föreställningarna får vänta ända till nästa år, så är det både spännande och underhållande akter med allt från nycirkus till folkkära sagofigurer som möter barn och familjer runt omkring i landet.

När den svenska sommaren är som vackrast ger sig både dockmusikalen Fjärilar i magen och de älskade figurerna Pettson och Findus ut på två långa turnéer och en månad senare går startskottet för Nalle Clown. Totalt gör dessa tre akter 55 nedslag runt om i hela landet.

Men redan i mitten av juni startar sommarkurser i nycirkusträning tillsammans med Cirkus Cirkör som gör 8 veckolånga stopp från Piteå i norr till Ronneby i söder. Det är 25:e året som Träna med Cirkus Cirkör åker på sommarturné med Folkets Hus och Parker.

Och till sist, i augusti när mörkret faller lite tidigare på kvällarna, blir det Utomhusbio i folkparken med filmen En del av mitt hjärta, med musik av Tomas Ledin.

–Det här är magiskt, mäktigt och symboliskt. Nu har återtåget för kultur i Sommarsverige startat! konstaterar Calle Nathanson.

 

Folkets Hus och Parker presenterar stolt sommarens föreställningar och turnéplaner

 

För ytterligare information:
Anna-Karin Thelin
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 43
[email protected]