Lilla jag och drakarnas drottning på turné med Folkets Hus och Parker

Det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens nya musikal ”Lilla jag och drakarnas drottning” intar scenerna hos Folkets Hus och Parker i sommar. Musikalen är en unik blandning mellan glamourös dragshow, levande musik och barnteater. Den 8 juni var det turnépremiär i Stockholm. Nu fortsätter resan vidare ut i landet!

Idag när dragshow blivit måltavla för hat, så är det viktigare än någonsin att sprida glädje och gemenskap. Vi är oerhört glada över att få åka på turné och besöka så många av landets Folkets Hus och Parker, en folkparksturné är ju det folkligaste som finns!, hälsar Petter Wallenberg regissör och manusförfattare av musikalen och grundare av Bland drakar och dragqueens.

Lilla jag och drakarnas drottning är en unik blandning mellan glamourös dragshow, levande musik och barnteater, och har gjort succé på Konserthuset Stockholm. Föreställningen är ett spännande äventyr fullt av fartfyllda rörelser, interaktiv dramatik och fantasifull kostym som engagerar både barn och vuxna. I varje steg av handlingen bjuds publiken in att sjunga, dansa och “kliva in” i berättelsen på olika sätt. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om att våga vara den man är.

För Folketshus- och parkrörelsen är det självklart att vara en arena för många olika kulturella uttryck. Glädje och kreativt skapande har alltid en given plats hos oss. Vi är därför mycket glada för detta samarbete med Bland drakar och dragqueens, säger Nina Andersson, vd på Folkets Hus och Parker.  

Musikalen gestaltas av den kända dragshowartisten och skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson) till ackompanjemang av pianisten Daniel Englund. Föreställningen är regisserad och skriven av författaren och regissören Petter Wallenberg.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Bland drakar och dragqueens.

Turnéplan

8 juni Bagarmossen, Folkets Hus

13 juli Bohus-Malmön, Malmöns Folkets Hus och Park

15 juli Jönköping, Birkagården Folkets Hus

16 juli Eskilstuna, Kulturhuset Royal

18 juli Örebro, Wadköping (arrangör: Brunnsparken)

19 juli Tumba, Hågelbyparken

23 juli Hargshamn, Folkets Hus

24 juli Gävle, Stadsparken (arrangör: Bomhus Folkets Hus)

25 juli Falun, Lilltorpet,

26 juli Borlänge, Folkets Park (arrangör: Borlänge Folkets Hus)

30 juli Kävlinge, Silverforsens Folkets Park

31 juli Lund, SommarLund (i samarbete med Folkets Hus Lund)

1 augusti Malmö, Lindängens amfiteater (arrangör: Motettens Folkets Hus)

2 augusti Malmö, Folkets Park

3 augusti Lomma, Folkets Hus

5 augusti Vetlanda, Folkets Park

 6 augusti Nävekvarn, Folkets Park

 

Om teatersällskapet Bland drakar och dragqueens

Bland drakar och dragqueens var först i Sverige med konceptet att dragshowartister läser sagor för barn, och har byggt fenomenet från grunden till att bli Nordens största dragshow-teatersällskap. Sällskapet grundades 2017 av författaren och regissören Petter Wallenberg och har sedan dess turnerat i hela Sverige med sagostunder och föreställningar för barn, unga, vuxna och personer med funktionsvariationer.

Artisterna Inga Tvivel (Jan Ericson), Björta (Björn Törnblom) och Tant Henrik (Henrik Johansson) är professionella skådespelare från Sveriges största teaterscener som Kungliga Operan och Stockholms stadsteater, samt utbildade lärare och pedagoger.

Bland drakar och dragqueens har vunnit Pelle Svanslös ”Våga vara snäll”-pris, lyfts fram som Läsande Förebilder av Bonnierförlagen, Läsrörelsen och Berättarministeriet. För sitt arbete med Bland drakar och dragqueens utnämndes grundaren Petter Wallenberg till “Årets folkbildare 2022” av Stockholms stad.