Långshyttans Folkets Hus utsedd till Årets Skadeförebyggare

Priset togs emot av Christer Bäckman och Börje Westman.

– Huset var väldigt nedgånget, så fort det kom en liten regnskur regnade det in och alla toaletter utom en var trasiga. Jag vill tacka Mora kommun som har stöttat oss ekonomiskt och Lotta Oster och Per Forsberg från Folkets Hus och Parker som hjälpte oss med Boverksansökan. Vi i nya styrelsen vill skapa Långshyttefolkets Folkets Hus. Och det är vi på väg att förverkliga nu, säger Christer Bäckman, styrelsen Långshyttan Folkets Hus.

Motivering

Med stort engagemang och många ideella timmar samt ekonomiskt stöd från kommunen och Boverket har Folkets Hus räddats från stängning. Detta Folkets Hus har gått från att vara nedlängningshotat med läckande tak, brister i elinstallationer, ventilation, brandskydd och tillgänglighet till att efter renovering blomstra i verksamhet. Till och med fackföreningen Metall flyttar tillbaka sin expedition till Folkets Hus. Med 128 anmärkningar från elbesiktning av Elektriska Nämnden har elektrikern, kassören och pensionären Krister Bäckman tålmodigt och ideellt åtgärdat alla anmärkningar samtidigt som han bytt 125 lampor till LED. Vilken hjälte och vilken imponerande insats!

Om priset

Utmärkelsen Årets Skadeförebyggare delades ut för första gången 2012. Folkets Hus och Parker, Trygg Hansa och Nordic Försäkring vill med denna utmärkelse och detta pris uppmärksamma det viktiga och skadeförebyggande arbete som våra medlemmar dagligen utför.
Det handlar inte bara om att skapa funktionella och trivsamma samlingslokaler för våra besökare, våra hus ska vara tillgängliga för många människors olika behov och det ska vara en trygg plats att vistas på.