Köp hjärtan med Vanna Rosenberg – publiksuccén ger sig ut på folkparksturné

Folkets Hus och Parker är stolta att i samarbete med initiativtagarna Vanna Rosenberg och Jonna Nordenskiöld presentera Köp hjärtan om Ulla Billquist – en av Sveriges mest älskade artister. Köp hjärtan har spelats för utsålda hus på Kulturhuset Stadsteatern och hyllats av kritiker. Premiär 22 juli i Lilltorpets Folkets Park i Falun.

– Att få spela vår föreställning om Ulla Billquist just i folkparkerna blir en resa med magiska förtecken. Det blir en slags tidsvirvel där vi bringar dåtidens största folkparksstjärna tillbaka till grönskan, folket och festen. Denna gång för att ta publiken i handen och berätta om hennes liv – försöka förstå varför det blev som det blev och för att få människorna att tro på den glada återkomsten, den korta lyckan i gyllene stunder flämtande som sekunder. Eftersom alla förtjänar det, en plats bland hoppfullheterna, säger Vanna Rosenberg.

Resväskan stod klar i hallen på Nybrogatan 77 i Stockholm. Men Ulla Billquist tog aldrig tåget för att uppträda i Karlstad Folkets Park. I stället hittades hon död hemma på köksgolvet. Endast 38 år gammal när hon stod på toppen av sin karriär. Vad som fick henne att ta det dramatiska beslutet är en gåta inbäddad i ett mysterium.

Köp hjärtan framförs av Vanna Rosenberg och Fredrik Meyer. Publiken får ta del av en stämningsfull och intim föreställning om Ulla Billquists liv. I föreställningen framförs flera låtar ur Ulla Billquist älskade låtskatt som Min soldat och Säg det med ett Leende.

”Exempel på det högkvalitativa är Jonna Nordenskiölds och Vanna Rosenbergs gemensamma, empatiska och uppriktigt intresserade, närmande till den under 1930- och 40-talet så hyllade schlagerdrottningen Ulla Billquist. Hon som sjöng om ”Min soldat” och ”Mitt hjärtas telefon inget nummer har …” samt en oändlig rad andra melodier vilka visslades överallt …..

Vanna Rosenberg utstrålar vilsenhet ända ut i de nylonstrumpsklädda tårna. Ingenting går att göra om. För Ulla har det aldrig varit att ”bara att tralla på” som en av hennes tre äkta män uttrycker saken. Otillräckligheten flåsar henne i nacken. Också i förhållande till den älskade dottern.”

Ur recension, Dagens Nyheter 4 november 2014.

Köp hjärtan sattes ursprungligen upp på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.

TURNÉPLAN, med reservation för ändringar:

22/7 Falun, Lilltorpets Folkets Park, 23/7 Heby, Folkets Park, 26/7 Norrtälje, Folkets Hus, 28/7 Hammarö, Skoghallsparken, 29/7 Tidaholm, Folkets Park, 31/7 Bohus-Malmön, Malmöns Folkets Hus och Park, 3/8 Vetlanda, Folkets Park, 4/8 Värnamo Folkets Park, 5/8 Billesholm, Folkets Park och 6/8 Malmö, Barnens scen i Folkets Park.

Pressbilder