Göteborgs Symfonikers julkonsert Händels Messias direktsänds på bio

”The Great Handel” kallas han internationellt, mannen bakom det ständigt populära verket Messias. Nu framförs det vid tre konserter i Göteborgs Konserthus med den hyllade dirigenten Nathalie Stutzmann och fyra sångsolister. Konserten den 16 december 15.00 livesänds på biografer runt om i landet av Folkets Hus och Parker.

Nathalie Stutzmann inledde sin musikaliska karriär som sångerska och är sedan flera år även verksam som framgångsrik dirigent. Philadelphia Enquirer skrev att hon utstrålade ”Det slags glöd man förknippar med Gustavo Dudamel” (Göteborgs Symfonikers förre chefdirigent).

Messias har blivit en årligen återkommande favorit vid jultid världen runt. Alla känner till den mäktiga Halleluja-kören och här finns också guldkorn som Ev’ry Valley och For Unto Us a Child is Born.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

Medverkande:

Göteborgs Symfoniker
Göteborgs Symfoniska Kör
Nathalie Stutzmann – dirigent
Malin Christensson – sopran
Kristina Hammarström – mezzosopran
Bror Magnus Tødenes – tenor
Leon Kosavic – baryton

Beräknad längd: 2 tim 15 min
Visas:
 16 december 15.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik/handels-messias/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Stefan Nävermyr
Redaktör, Göteborgs Symfoniker
031-726 53 45
[email protected]