Fleabag är en av Golden Globes stora vinnare – Folkets Hus och Parker visar originalet på bio i Sverige

Fleabag tog hem två tunga utmärkelser vid nattens Golden Globe-utdelning. Originalet till TV-serien är en one-woman-show av och med Phoebe Waller-Bridge. Den har senast spelats på Wyndham’s Theatre i London och spelades in för bio den 12 september 2019. Utvalda Folkets Hus och Parker-biografer visar föreställningen med premiär 13 januari.

Fleabag vann i kategorierna:

Best Television Series – Musical or Comedy

Best Performance by an Actress in a Television Series – Musical or Comedy: Phoebe Waller-Bridge

Waller-Bridge passade i sitt tacktal på att tacka Barack Obama för att ha inkluderatFleabag i sin lista över årets bästa filmer och TV-serier.

Fleabag kan tyckas övererotisk, känslomässigt ofiltrerad och självupptagen, men det är bara toppen av isberget. Pressad mellan släkt och vänner och ett café som kämpar för sin överlevnad, upptäcker Fleabag plötsligt att hon inte har någonting att förlora.

Föreställningen har gått för utsålda hus i både New York och London.

Phoebe Waller-Bridge var värd på Saturday Night Live 5 oktober 2019. Hon jobbar just nu på en bokversion av Fleabag och har en roll i kommande Bond-filmen No Time to Die.

Biografer som visar Fleabag: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/film-live-pa-bio-teater/fleabag/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se