Erik Lundin, Cherrie och Babak Azarmi på höstturné med konsert- och workshopserie för unga i Folkets Hus

I samarbete med TRANS94 och AF presenterar Folkets Hus och Parker ”Third Culture Kids – dröm, mod, egen”. En gratis konsert- och workshopserie för unga mellan 15-25 år, med de hyllade och prisbelönta artisterna Erik Lundin och Cherrie samt kreatören Babak Azarmi i spetsen. Turnén genomförs i sex stycken Folkets Hus. Premiär 23 september i Kungsmarken, Karlskrona.
TRANS94 (tidigare RMH) är ett kreativt bolag med ambitionen att skapa kulturella uttryck istället för att följa dem. De har under senare år bl.a. arbetat med artisterna Erik Lundin, Cherrie och Silvana Imam. TRANS94 har under tio år med försiktiga och självklara steg framåt utvecklat sitt självständiga arbetssätt till att bli samtidens norm inom en industri som ständig förändras.

Gemensamt för Erik, Cherrie och Babak är erfarenheten av att vara »Third Culture Kid« – ett dubbelt utanförskap mellan föräldrarnas kultur och den dominerande svenska. Vad som förenar är inte demografiska silos som ras, kön och ålder utan gemensamma värderingar och intressen.

Under denna workshopserie får deltagarna chansen att växa tillsammans med Erik Lundin, Cherrie och Babak som coachar, inspirerar och ger värdefulla tips för en framtid inom konstnärskap. Om vad som krävs för att nå sina mål. Efter avslutad workshop genomförs en gratis livespelning.

Det finns en plats för alla inom musiken, men som professionell musikskapare och artist krävs mer än talang. Det handlar om hårt arbete, tro på sig själv och tydliga mål. Dröm, Mod, Egen; tre av de egenskaper som ligger till grund för TRANS94 och deras segertåg de senaste åren. Det är resultatet som kommer från dessa tre olika individuella värdeord som på många sätt representerar kärnan i deras verksamhet och artistskap. De har tagit sina drömmar på allvar och även när oddsen varit emot dem så har de inte låtit det påverka vad de vill uppnå. Det har krävts mod och det krävs ännu mer mod att fortsätta på en väg som man valt göra med likasinnade vänner. Modet att vara Egen. Tro på sig själv och lita på sin potential.

”Den musik som idag skapas ute i Sveriges förorter är så äkta som den kan vara. Den tas fram utan riktiga resurser eller platser som studios, därför är vårt arbete att sprida det självständiga arbetssätt som funkat för oss viktigt för framtidens skapare.”
– Cherrie

”Att dela min erfarenhet som artist från den resan jag gjort de senaste 10 åren är ett av de viktigaste stegen i mitt fortsatta arbete som skapare.”
– Erik Lundin

THIRD CULTURE KIDS – DRÖM, MOD, EGEN

TIDER:
Workshop, ca 1,5-2h, kl. 16.00 (föranmälan krävs, se lokal arrangör)
Konsert kl. 20.00

LÖR 23 SEPT KUNGSMARKEN, KARLSKRONA
Arrangör: Mellanstadens Folkets Hus och Park

SÖN 24 SEPT ROSENGÅRD, MALMÖ
Arrangör: Rosengårds Folkets Hus

SÖN 1 OKT RINKEBY, STOCKHOLM
Arrangör: Rinkeby Folkets Hus

FRE 6 OKT BORLÄNGE
Arrangör: Kulturhuset Västra Borlänge

LÖR 7 OKT VIVALLA, ÖREBRO
Arrangör: Vivalla Folkets Hus

LÖR 14 OKT FISKSÄTRA, NACKA
Arrangör: Fisksätra Folkets Hus

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Anna Engstrand, pressekreterare Folkets Hus och Parker
08 452 25 13, [email protected]

FOTO: Paul Edwards