Electroduon Justice gör en rymdopera som visas på bio i Sverige

Den omtalade franska electroduon Justice utgick från sitt prisbelönta album Woman Worldwide och skapade en spektakulär turnéversion av plattan. Nu är konsertupplevelsen filmatiserad för bioduken och visas endast under några få dagar på ett antal utvalda svenska biografer.

Iris: A Space Opera är filmad i Cité du Cinéma Studios i Paris utan publik. Den fokuserar på en maxad ljud- och bildupplevelse bestående av 13 skärmar som rör sig oberoende av varandra. Var och en består i sin tur av fyra roterande LED-paneler, speglar och strålkastare.

Scenrummet är i ständig förvandling under föreställningens gång och varje låt får sin egen unika inramning.

Den 60 minuter långa konsertfilmen inleds med en 24 minuter lång making-of-dokumentär, där bandmedlemmarna intervjuas, liksom det kreativa teamet bakom Iris.

Om Justice
Vinnare av Grammy 2019 för ”Best Dance/Electronic Album of the Year”
Över 1,8 miljoner lyssnare på Spotify per månad
Över 1,6 miljoner fans på Facebook

Konserten visas på följande biografer med start 26 augusti:
Göteborg, Bio Roy
Malmö, Spegeln
Stockholm, Zita

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har visat scenkonst och eventfilmer på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se