Carmen direktsänds från Metropolitan-operan till hela 102 biografer i Sverige

Operan Carmen är en stor favorit på Mets repertoar. 2 februari livesänder Folkets Hus och Parker föreställningen med Roberto Alagna och Clémentine Margaine i huvudrollerna, till hela 102 biografer i Sverige.

Clémentine Margaine spelar Carmen, operahistoriens ultimata förförerska. Roberto Alagna som fängslade biopubliken som Don José redan 2010 återkommer i sin paradroll. Louis Langrée dirigerar Sir Richard Eyres uppsättning.

Prosper Mérimées kortroman Carmen ligger till grund för Georges Bizets odödliga opera. Carmen-karaktären är mästerligt utformad för att spegla 1800-talets Europas ängslan över en kvinnoroll i förändring. Och ändå har hon fortsatt att hänföra och väcka världens fantasi i över 150 år.

Carmens berättelse har skildrats som flamenco, hiphop, i miljöer från Holland till Sydafrika, i en tecknad Tom och Jerry-film, i mer än 70 långfilmer av regissörer från Charlie Chaplin till Jean-Luc Godard.

Presscitat:
“The Met’s Carmen is a gripping and brilliant production” — New York Times

“A production that was remarkable for its theatrical clear-sightedness.” — Wall Street Journal

Text: Svensk text
Beräknad längd:
 3 tim 40 min inklusive paus
Visas:
 2 februari 19.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik-opera/carmen/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se