6125 fans såg konserten med världsfenomenet BTS på bio i Sverige – under endast en dag

26 januari visade Folkets Hus och Parker konsertfilmen Love Yourself in Seoul med det sydkoreanska K-popbandet BTS på 81 biografer i Sverige. I publiken satt 6125 entusiastiska fans. Det gör att filmen under endast en dag hamnade på 13:e plats på biotoppen för helgen, där de andra biograffilmernas totala helgsiffror räknades in i siffrorna. Tack vare publiksuccén världen över har nu BTS bestämt att konsertfilmen ska visas igen på bio 9 och 10 februari.

BTS har genom sina framträdanden och hur de interagerar med sina fans blivit ett globalt fenomen. De har miljontals fans över hela världen, har haft listettor i en mängd länder, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards. Deras turné var den mest populära musikturnén globalt under 2018. Bandets dokumentär BTS: Burn The Stage sålde ut biografer i Sverige och övriga världen för en månad sedan.

Folkets Hus och Parker distribuerar även konsertfilmen i Norge och Danmark, där ytterligare 6 000 BTS-entusiaster såg konserten i lördags.

Om bandet

BTS är en förkortning av Bangtan Sonyeondan eller ”Bortom scenen”. Medlemmarna är RM, Jin, SUGA, j-hope, Jimin, V och Jung Kook. BTS är kända för sin autentiska, egenproducerade musik. Genom sina starkt engagerade framträdanden och hur de interagerar med sina fans har BTS blivit ett globalt fenomen sedan debuten i juni 2013. De har mobiliserat miljontals fans över hela världen (kallade ARMY), haft listettor i hela världen, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards. BTS är mer retweetade än Donald Trump och Justin Bieber tillsammans…

Om konserten

Konserten spelades in på Seouls olympiska stadion i augusti 2018. Det var öppningskonserten för BTS världsturné. Biljetterna till turnén, som gått från Asien, till Nordamerika, till Europa och tillbaka till Asien igen, har varit de mest eftertraktade av alla turnébiljetter under 2018.

Konsertfilmen fångar både en intim inblick i hela konserten, liksom bandes energi och medlemmarnas hängivenhet till sitt artisteri. Evenemanget kommer att samla fans i hela världen, för att hylla detta oöverträffade internationella musikfenomen.

Reprisvisningar: 9 och 10 februari

Biografer som visar kommer snart upp på denna länk:https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik/bts-world-tour-love-yourself-in-seoul/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]


Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se