Burger Princess med Banditsagor på höstturné i Folkets Hus

Burger Princess är en modern tolkning av sagan Prinsessan på ärten. Tiden har kommit för drottningen att hitta en passande prinsessa till sitt rike. Drottningen har mycket speciella krav och inte ens efter en reklamkampanj på tv dyker en passande prinsessa upp. Samtidigt står en flicka och steker hamburgare i en annan del av staden.Hon skulle inte ha något emot att byta hamburgarnas stekos mot något annat. Turnépremiär 20 oktober i Ronneby.

Burger Princess är en modern tolkning av folksagan Prinsessan på ärten. I föreställningen får publiken följa en skarp, modig och handlingskraftig ung flicka som upptäcker en helt ny och främmande värld.

– Det är en sjukt rolig föreställning att spela och vi har märkt att tematiken i sagan berör och engagerar publiken, både stora och små. Vi ser fram emot att ta föreställningen till olika delar av Sverige tillsammans med Folkets Hus och Parker, säger Ida Breimo, skådespelare.

Banditsagor är en turnerande fri teatergrupp med bas i Malmö som har varit igång sedan 2008. Det kollektiva berättandet står i centrum och i mötet med publiken formas föreställningen. Flera av Banditsagors föreställningar bygger på tolkningar av äldre folksagor och 2015 släpptes sagoboken Banditsagor – Stulna berättelser, där sagan om Burger Princess ingår.

Medverkande: Ida Breimo och Filip Johansson

Regi: Sanne Ahlqvist Boltes

Musik och bildkomposition: Jonas Åkesson

Scenografi: Anna Eriksson

Turnéplan: 20/10 Ronneby, Folkteater, 21/10 Malmö, Barnens Scen, 27/10 Målilla, Skeppet Folkets Hus, 28/10 Huskvarna, Folkets Park, 15/11 Tidaholm, Folkets Park, 16/11 Ale, Medborgarhuset, 17/11 Lysekil, Folkets Hus, 18/11 Kungshamn, Folkets Hus, 22/11 Blomstermåla, Folkets Hus, 23/11 Boxholm, Folkets Hus, 24/11 Kallhäll, Folkets Hus, 25/11 Bagarmossen, Folkets Hus, 26/11 Rågsved, Nya Rågsveds Folkets Hus, 30/11 Rosengård, Folkets Hus, 1/12 Lomma, Folkets Hus och 2/12 Karlshamn, Folkets Hus.

( Med reservation för ändringar. )

Foto: Amanda Lindblad