Coldplay-dokumentär visas på svenska biografer – under en dag

Ett av världens största band delar för första gången med sig av sin 20-åriga historia. Missa inte dokumentärfilmen om Coldplay som endast visas en dag på Folkets Hus och Parkers biografer: den 14 november.

Dokumentären följer bandets otroliga resa från replokalen i ett trångt studentrum och spelningar på små pubscener i Camden till fullsatta arenakonserter runt hela världen. Filmen är regisserad av Mat Whitecross, skapare av den hyllade Oasis-dokumentären Supersonic, som har filmat både liveuppträdanden och livet bakom scenen under turnén A Head Full of Dreams.

I filmen ser vi också aldrig tidigare visat material från bandets 20-åriga historia. Whitecross har varit vän med Coldplay ända sedan skoltiden och följt dem på nära håll under alla år.

A Head Full of Dreams är den tredje största turnén genom tiderna, med totalt 5.5 miljoner fans i publiken. Coldplay har släppt sju studioalbum, fyra livealbum och 46 singlar. Totalt har de sålt 93 miljoner skivor globalt.

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/film-live-pa-bio-musik/coldplay-a-head-full-of-dreams/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se