BAGARMOSSENS FOLKETS HUS ÅRETS ARRANGÖR 2020

Riksorganisationen Folkets Hus och Parker har utsett Bagarmossens Folkets Hus till Årets arrangör 2020. Utmärkelsen delades ut på lördagskvällen vid Folkets Hus och Parkers Kulturdagar som arrangeras i Motala Folkets Hus 17-19 januari.

– Sedan vi började vårt arbete med att förnya Folkets Hus i Bagarmossen för fyra år sedan och göra det till ett öppet hus för alla har det varit mycket kaos och mycket glädje. Vi är så glada att vi fått resultat och etablerat oss i området på så kort tid, säger Fredrik Stiernstedt, ordförande Bagarmossens Folkets Hus.

– Bagarmossens Folkets Hus visar på ett fantastiskt sätt hur viktig mötesplatsen är för ett lokalsamhälle. Med konst, film, dans, yoga, debatter, teater och musikklubbar får de Bagisborna att mötas, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

MOTIVERING TILL ÅRETS ARRANGÖR
Efter en omfattande omstart för några år sedan har denna förening blivit en viktig och nära nog omistlig angelägenhet för de boende i området. Konstutställningar, teater, konserter, dans, föredrag och olika former av performanceföreställningar arrangeras i ständig dialog med lokalbefolkningen i syfte att bygga broar mellan de olika grupper som finns representerade i stadsdelen. Genom detta kännetecknas kulturutbudet av en imponerande spännvidd där många olika uttrycksformer och röster får en demokratisk arena att mötas på. Lyhördhet och nytänkande genomsyrar föreningens arrangörskap och därför känns det självklart att utse Bagarmossens Folkets Hus till årets arrangör 2020.”


För ytterligare information och pressbilder:

Bagarmossens Folkets Hus:
Fredrik Stiernstedt
0739-88 14 49
[email protected]

Folkets Hus och Parker:
Anna-Karin Thelin
08-452 25 43
[email protected]

Pressbilder