Äntligen folkparkssommar igen!

Efter den inställda sommarsäsongen 2020 och den försiktiga återstarten 2021 laddar Folkets Hus och Parker nu för en riktig folkparkssommar igen. Vi återser Alfons Åberg på nytt sätt, möter något så ovanligt som en dockföreställning från Dramaten, och får blicka in i Carl-Einar Häckners magiska värld fylld av röda trådar, trolleri och texter, för att bara nämna några. Vi ses i parkerna!

– Äntligen får vi åter fylla folkparkerna med scenkonst, konserter, nycirkus, barn och familjer! Pandemin satte stopp för våra turnéer men nu är de tillbaka, något vi vet är mycket efterlängtat bland både publik och arrangörer, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker.

Redan under våren och den tidiga sommaren har en älskad barnboksfigur rest runt i precis hela landet för att möta de allra yngsta. Urpremiären av Kompis med Alfons Åberg? har med Ayla Kabaca i sagostolen redan blivit en klassiker.

På barn- och familjesidan blir det också mycket mer. Zillah & Totte kommer att busa med publiken under precis hela sommaren, liksom en favorit i repris i form av Sjung med Pettson och Findus.

Nytt för i år är ett samarbete med Dramaten och dockföreställningen Världen runt Rut som känns lite extra spännande, då den stora kulturinstitutionen besöker de klassiska folkparkerna. Liksom många tidigare somrar ger sig Cirkus Cirkör ut på turné med sin populära och efterlängtade nycirkusträning och stannar fem dagar på varje plats.

Den lite vuxnare publiken träffar på Carl-Einar Häckner i den fantasifyllda föreställningen I för långt borta land och äntligen får 2020 års Jenny Lind-stipendiat Tessan-Maria Lehmussaari sin sommarturné, både i Sverige och i Nordamerika.

Den allmänna rösträtten har fyllt 100 år och då känns det både logiskt och rätt att ett valår som detta skicka ut folkkära Sissela Kyle med monologen Rösträtten, kampen och min feministiska mamma.

Men framförallt, nu rullar folkparksturnéerna igång igen. Som vi har längtat!

Läs mer om samtliga turnéer här: WWW.FOLKETSHUSOCHPARKER.SE/2022-ARS-TURNEER/

 


FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Anna-Karin Thelin, Folkets Hus och Parker
[email protected], 08-452 25 43