Sjung med i Frost – Reflexen i Kärrtorp fylldes med Elsor och Annor

Sjung med i Frost allsångsturné med Ayla Kabaca har kommit till flera av våra medlemsbiografer i landet. I helgen var det dags för biograf Reflexen i Kärrtorp i Stockholm att ta emot en publik som bestod av både Annor, Elsor och föräldrar. Filmen Frost är älskad av sin unga publik och flera som kommit till Reflexen för att sjunga med i Frost berättade att de sett filmen massor av gånger och att de förstås kan sångerna från filmen utantill. Ayla tog emot publiken på väg in i biografen innan det hela satte igång.

– Vilket härligt arrangemang! Aldrig har vi haft så många fantastiskt fint utklädda ”Elsor” i vår foajé. Vi brukar ha välbesökta matinéer med glada barn men detta slår det mesta. Ayla – hon var fantastisk i hur hon mötte alla.  Det var omöjligt att inte smittas av hennes energi och glädje. Alla älskade Ayla, säger Mats Rosenqvist, från biograf Reflexen.

I äventyret Frost lägger en profetia ett helt land i evig vinter. Den orädda optimisten Anna måste därför ge sig ut på ett äventyr med den våghalsige bergsmannen Kristoffer. En magisk resa tar sin början i biosalongen, där publiken är stjärnorna som ska hjälpa Anna att hitta sin syster Snödrottningen Elsa, för att få ett slut på den iskalla förtrollningen.

Första advent 2017 genomförde Torsås Folkets Husförening och Revyarna ett mycket uppskattat evenemang i Torsås Folkets Hus. Så här sa Ayla Kabaca efter Sjung med i Frost i Torsås: “Att komma till Torsås och bli välkomnad som en prinsessa av två drottningar, ett härligt revygäng och en massa underbara barn och vuxna, det var fantastiskt”.

På sportlovet arrangerade Säter Folkets Hus allsång till filmen.

– Det var jätteroligt och blev så lyckat! Några ringde innan och undrade vad det var för arrangemang, det har inte varit några film-singalongs tidigare här i Dalarna vad jag vet, så jag förklarade att man ser filmen och sjunger med i sångnumren. Vi hade också ordnat så att snögubben Olof var med och välkomnade alla barn när de kom. Det var jättekul, vi vill absolut göra flera singalongs på vår bio, säger Peter Törnblom.

Kombinationen av allsång till film med en allsångsledare som åker på turné är en idé som är klippt och skuren för Folkets Hus och Parker.

– Våra medlemmar kan både arrangera filmvisningar och ta hand om artister, så med Sjung med i Frost blir detta en riktig fest för barn. Med 14 arrangerande orter, 25 föreställningar och över 2000 besökare är det en succé. Exakt hur vi följer upp detta får vi se, men jag vågar lova fler bokningsbara sing-along program framöver, både för barn och vuxna, säger Mathias Holtz, programproducent på film- och liveavdelningen.

I morgon lördag 14 april är det turnéavslutning på Sjung med i Frost på Bio Roy i Göteborg. Läs mer. 

Fotograf: Magnus Sandberg.