Siw, Ann-Louise och Towa tillbaka i folkparkerna där allting började

I år firar Folkets Hus och Parker 125 år – 30 april 1893 invigdes Sveriges första Folkets Park i Malmö. Folkets Hus och Parker firar detta jubileum med ett brett och sprakande scenutbud där det finns något för alla. I sommar turnerar bland andra Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson med showen 186 år tillsammans – tillbaka till folkparkerna där allting började, Jenny Lind-stipendiaten Kine Sandtrø är på konsertturné, Eva Funck och Hönapöna ger sig ut igen med en ny föreställning efter förra årets succé och Carl-Einar Häckner inleder sin höstturné med två föreställningar i folkparkerna i augusti.

– Även om saknaden och sorgen efter Barbro är stor så kände vi att ställa in turnén inte var ett alternativ. Barbro var den som alltid ville ställa upp och ge sin publik sitt bästa och i hennes anda vill vi göra detsamma, säger Siw Malmkvist.

Siw Malmkvist, Ann-Louise Hanson och Towa Carson är giganter inom svensk showbiz, tillsammans har de stått på scen i 186 år. Folkparkspubliken kommer att få se en föreställning med anekdoter, humor och älskade hits, som Flickor bak i bilenJag hade en gång en båt och Sista Dansen (Save the last dance for me) – ackompanjerade av kapellmästare Benneth Fagerlund på piano och Martin Tallström på gitarr.Tillsammans har trion bland annat tävlat i Melodifestivalen 2004 med låten Ces´t la vie och var även mellanakt i Melodifestivalen 2013 där de gjorde Pensionär, en humoristisk version av Erik Saade´s Popular.

– Barbro ville under sitt liv aldrig ställa in en show. Vi fortsätter i hennes anda och vill istället hylla henne i kommande folkparksturné, säger Ann-Louise Hanson.

– Jag ersätter inte Barbro! Ingen kan ersätta henne. Jag är inhoppare och har ju förut gjort många konserter med Siw och Ann-Louise, säger Towa Carson.

Barbro ”Lill-Babs” Svensson skulle ha medverkat vid turnén.

Stort scenutbud för barn

I sommar turnerar Folkets Hus och Parker med fem olika produktioner som riktar sig till den yngre publiken. Borgmästaren med Lill-Skansenteatern är en rolig berättelse om en borgmästare som en dag bestämmer att alla djur och insekter måste flytta, utan att förklara varför. Föreställningen innehåller sång med specialskriven musik och publiken får möjlighet att vara med på scen. Den är framtagen av Teater Pegasus Produktion exklusivt för Stiftelsen Skansen och den erbjuds nu för första gången på turné med Folkets Hus och Parker. I slapstickföreställningen Besser & Wisser vet bättre med Pantomimteatern berättas en historia om ett bygge utan ritningar som leder till trassliga situationer där Besser och Wisser bygger in sig med bråkiga bollar, envisa katter och vilsna känslor. Det blir avancerade luftnummer, akrobatik och jonglering i ordlösa showen Klura ut med Cirkus Cirkör och för tjugoandra året i rad erbjuds också deras omtyckta workshops i nycirkus och cirkusinspirerad parkour. Eva Funck och Hönapönas nya föreställning Djungelns hemlighet som hade premiär våren 2018  ger sig ut på en lång turné med besök på många orter runtom i Sommarsverige.

– Folkets Hus och Parkers sommarturnéer är unika, utan folkparkerna och eldsjälarna som driver dem skulle kulturutbudet under sommaren vara betydligt mindre. Vår målsättning är att alla ska ha möjlighet till kulturupplevelser året runt och just därför är kulturverksamheterna i folkparkerna så viktiga, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker.

Här finns mer information om sommarens turnéer.