15 år av opera på bio och här kommer nästa säsong!

Äntligen är svenske operastjärnan Peter Mattei tillbaka på Met. Han kan ses på bio i Sverige när Don Giovanni livesänds 20 maj 2023. Met-säsongen inleds redan den 22 oktober med Cherubinis Medea med sopranen Sondra Radvanovsky i titelrollen. I Sverige släpper biograferna operabiljetterna 25 augusti.

Det är 15 år sedan Folkets Hus och Parker lanserade sin verksamhet med opera på bio och gjorde sin första livesändning från The Met i New York. 2007 visades Met-operan Eugen Onegin på 20 dukar, idag visas de största titlarna på 120 biografer.

– Den digitalt sända scenkonsten med föreställningar från de största till de mindre scenkonsthusen, skapar unika möten mellan människor lokalt, nationellt och internationellt. Att vi lyckats utveckla och ständigt förnya Live på bio-verksamheten för att sprida kultur i hela landet, är något vi känner stolthet över i hela folketshus- och parkrörelsen, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Så här ser säsongen ut, med start den 22 oktober och biljettsläpp den 25 augusti:
2022–2023 Live in HD från Met:
22 oktober Medea
5 november La Traviata
10 december The Hours
14 januari Fedora
18 mars Lohengrin
1 april Falstaff
15 april Rosenkavaljeren
29 april Champion
20 maj Don Giovanni
3 juni Trollflöjten


 

Operaföreställningar för våren 2022 hittar du här, tillsammans med många andra spännande föreställningar och scenkonst – live på bio! Läs mer