Teknik på biografen

Välkommen till vår specialiserade utbildning i teknik på biografen, skräddarsydd för dig som vill fördjupa dina kunskaper och färdigheter inom biograffilmens tekniska värld. Oavsett om du är en erfaren biograftekniker eller ny inom området, kommer vår kurs att ge dig verktygen och insikterna du behöver för att utvecklas i din roll. Utbildningens svårighetsnivå anpassas utifrån deltagarnas kunskapsnivå och erfarenhet.

 

Att besöka en biograf är inte bara en enkel filmvisning!

Biografer erbjuder ofta avancerad teknik för att ge en imponerande bild- och ljudkvalitet. Stora dukar och kraftfullt ljudsystem transporterar tittaren in i filmens värld på ett sätt som hemmabioutrustning sällan kan matcha.
Biografen är en plats där människor kan koppla av, roa sig och uppskatta konsten av film på ett sätt som inte kan replikeras hemma. En bioupplevelse är inte bara att titta på en film, det är en helhetsupplevelse som involverar en mängd olika faktorer som tillsammans skapar en minnesvärd och underhållande upplevelse.

Områden som ingår och berörs i utbildningen:

Teknisk Förståelse:
Vi går igenom varje aspekt av biograftekniken, från projektorns mekanismer till de finjusterade ljudinställningarna. Du kommer att få en omfattande förståelse för de tekniska systemen som behövs för att driva en biograf.

Digitala Källor och Alternativa Medieformat:
Förståelsen för digitala källor är avgörande i dagens biograflandskap. Vi täcker digitala format för bild och ljud samt alternativa källor för att säkerställa att du får en större förståelse för den moderna biografbranschen.

Felsökning och Problemhantering:
En del av kursen fokuserar på att identifiera och lösa tekniska problem snabbt och effektivt. Detta gör dig inte bara kunnig och trygg utan också redo att möta utmaningar i realtid.

DCP och KDM:er:
”Digital Cinema Package” är en rätt beskrivande term. ”Digital” indikerar att det är i digital form, ”Cinema” betonar dess användning i biografer, och ”Package” hänvisar till att det är ett samlingspaket av olika filer och data som behövs för att presentera en film på biografduken.

Event Cinema – Live på Bio
”Event Cinema” refererar till visningen av evenemang, föreställningar eller innehåll utanför traditionella biograffilmer i en biograf. Det kan omfatta en mängd olika evenemang, såsom liveoperor, konserter, teaterföreställningar, sportevenemang, dokumentärer och andra sändningar.

Evenemangsinnehållet kan vara förinspelat eller sändas live till biografer runt om i världen. Det ger en möjlighet för biografbesökare att uppleva evenemang som de kanske inte annars har tillgång till eller har möjlighet att delta i. Vi lär oss hur tekniken för Livesändningar fungerar.

Filmsättning och Live på Bio:
Vi går in på processen bakom filmsättning och hur Live på Bio fungerar. Detta ger dig en helhetsbild av hela biografupplevelsen och hur du kan optimera den för din publik.

Nätverksmöjligheter:
Genom att delta i vår utbildning blir du en del av ett exklusivt nätverk med experter och likasinnade. Detta ger dig möjlighet att skapa kontakter, få insikt i branschens trender och öppna dörrar till spännande möjligheter.

Datum

Plats Folkets Hus

Ort Årsta

Målgrupp: Tekniker som arbetar eller kommer börja arbeta med filmvisningar och/eller livesändningar.

Medverkande: Folkets Hus och Parkers biografkonsulenter, Live på bio-samordnare och Niclas Nornemark.

HAR DU FRÅGOR, KONTAKTA:Pernilla Louhelainen
08-452 25 45
Skicka ett e-postmeddelande

Anmälan Skriv ut sidan

INFÖR UTBILDNINGEN

TID: Utbildningen startar kl 12.00 den 22 mars och avslutas med lunch den den 23 mars.

ANMÄLAN till utbildningen är bindande.

AVANMÄLAN: Anmäld person/förening kan avboka sin plats fram till två veckor före kursstart utan att avgift debiteras. Avbokningar som sker inom två veckor innan kursstart kommer således att faktureras i sin helhet.

KOSTNAD: 1200 kronor per person för medlemmar i Folkets Hus och Parker. Kommer fler från en medlemsförening betalar tillkommande deltagare 600 kronor. 1500 kronor för Våra Gårdar, Bygdegårdarna och de föreningar som har filmsättning hos Folkets Hus och Parker. 1700 kronor för externa föreningar.

MAT: Vi vill värna om miljön och kommer att servera klimatsmarta, ekologiska och rättvisemärkta måltider i största möjliga utsträckning. Eventuella kostavvikelser lämnas vid anmälan. All mat ingår i kursavgiften.

LOGI: För medlemmar i Folkets Hus och Parker ingår logi i kursavgiften. Övriga kursdeltagare får logi bokad men blir fakturerade kostnaden. Med logi menas en natt på hotell. Önskas fler nätter måste deltagaren själv meddela detta och får stå för extrakostnaden själv. Ordnas logi på egen hand måste detta meddelas Folkets Hus och Parker vid anmälan. Sen avanmälan kan komma att debiteras.

RESOR: Bokas och bekostas av deltagarna själva.

EFTER UTBILDNINGEN/MÖTET skickas en enkät ut till deltagarna via mejl. Några korta frågor om upplevelsen, allt för att säkerställa kvaliteten och förbättra våra kommande utbildningar och möten.

INSTÄLLD KURS: Folkets Hus och Parker förbehåller sig rätten att ställa in en kurs om för få deltagare är anmälda. Detta meddelas kursdeltagarna senast en vecka före kursstart!

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag: 8 mars

  • Anmälan kan endast göras för en person i taget. Vill du anmäla fler, uppdatera webbsidan efter att du fyllt i skickat in detta formulär.
  • För bästa kursupplägg är det bra om ni noterar vilket märke ni har på projektor och server.
  • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).

  • Under utbildningen kan du komma att bli fotograferad/filmad/inspelad för Folkets Hus och Parkers räkning. Materialet är tänkt att användas för att informera om vår verksamhet och kan användas både i tryckt och digital form, i olika kanaler och endast där Folkets Hus och Parker står som avsändare, men inte i kommersiellt syfte. Bilder, filmer och inspelningar kommer att sparas i Folkets Hus och Parkers arkiv.