Frihet, Jämlikhet och Värdighet – vår demokrati

Hur funkar vår svenska demokrati? Frihet, jämlikhet och värdighet är tre av många grundprinciper i våra svenska grundlagar, vår konstitution.

I utbildningen får du lära lära dig mer om grundlagarna, viktiga begrepp och några av de principer som bygger vår demokratiska rättsstat Sverige. Vi utgår från studiematerialet ”Vår Svenska demokrati” som tagits fram på uppdrag av Folkbildning Mittnorrland, Norrbottens bildningsförbund och Folkbildning Västerbotten i samverkan.

Studiematerialet finns på vårsvenskademokrati.se

Välj en av tiderna som passar dig:
Torsdag 7 april 2022, klockan 15.00-17.00 eller 19.00-21.00.

Datum

Ort Digital utbildning

Målgrupp: Förtroendevalda, anställda och andra intresserade från idéburna organisationer

Medverkande:Edna Eriksson, regional strateg Folkets Hus och Parker

Kontakt:Edna Eriksson
072-071 34 05
[email protected]

Anmälan Skriv ut sidan

Praktiskt information

NÄR DU ANMÄLER DIG får du en bekräftelse med mer information om utbildningen. En vecka innan kursstart skickas eventuellt kursmaterial och Teams-länk till mötet ut. Femton minuter innan kursstart öppnas mötesrummet för dig som vill testa uppkoppling och teknik.

FÖRUTSÄTTNINGAR: Du kan delta i utbildningen genom en dator eller surfplatta. Utbildningen hålls i Microsoft Teams. Det går att ansluta via webbläsaren men vi rekommenderar att du laddar ner och använder Teams-appen, och det är viktigt att det finns en bra internetuppkoppling.
Har du aldrig använt Teams hittar du instruktioner här

EFTER UTBILDNINGEN/MÖTET skickas en enkät ut till deltagarna via mejl. Några korta frågor om upplevelsen, allt för att säkerställa kvaliteten och förbättra våra kommande utbildningar och möten.

INSTÄLLD KURS: Folkets Hus och Parker förbehåller sig rätten att ställa in en kurs om för få deltagare är anmälda. Detta meddelas kursdeltagarna senast en vecka innan kursstart!

Anmäl dig här!

Sista anmälningsdag: 31 mars 2022

  • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).