Filmdagarna

 

Från Trollhättan till oändligheten: Välkommen till Filmdagarna 2019!

Det är åter dags att ge sig in i biomörkret och uppleva den kommande biosäsongen först av alla! 15-18 augusti träffas biografer och Folkets Hus och Park-kollegor för att tillsammans med filmskapare och distributörer bygga en gemensam startramp inför höstens filmiska take-off.

Årets tema är Rymden! Vi passar på att uppmärksamma 50-årsjubiléet av människans första närkontakt med en annan himlakropp – månlandningen 1969. Det sker givetvis i Sveriges självutnämnda rymdstad: Trollhättan.

– We came all this way to explore the moon, and the most important thing is that we discovered the Earth. Dessa bevingade ord uttalade Apollo-8-astronaten William Anders när han dokumenterade världens första ”jorduppgång” från månen.

Nya perspektiv ger liksom bra film och Live på bio – nya tänkvärda insikter.

VÄLKOMMEN!
I Trollhättan kan ingen höra dig skrika…

Redan anmält dig? Klicka här för att läsa mer om Filmdagarna!

Datum

Plats Folkets Hus Kulturhuset

Ort Trollhättan

Målgrupp Föreståndare, tekniker, programråd, alla som arbetar på biografen

Medverkande Folkets Hus och Parkers personal från film och liveavdelningen, inbjudna föreläsare och gäster

KOntaktperson Anna-Karin Thelin
08-452 25 43
anna-karin.thelin@folketshusochparker.se

 

Anmälan Skriv ut sidan

praktisk information

 

DeltagaRavgift och avbokningsvillkor

Deltagaravgiften är 2900 kronor.

Följande rabatter finns:
Medlemskap i Folkets Hus och Parker – 800 kr rabatt (=2100 kr)
Filmsättning hos Folkets Hus och Parker – 600 kr rabatt,  (=2300 kr)
Ungdom, upp till 25 år – 1000 kr rabatt (=1900 kr)

Deltagaravgiften betalas in på Folkets Hus och Parkers bankgiro:
331–4184, senast den 28 juni.  Markera din inbetalning med ”föreningens namn” och ”Filmdagarna” när du betalar in din avgift.

Deltagaravgiften inkluderar program, seminarier, workshops, måltider (från middag torsdag till middag lördag), samt övriga arrangemang under de fyra dagarna. Observera att avgiften INTE inkluderar logi och resa! Det är möjligt att delta endast någon eller några dagar på Filmdagarna, men priset är detsamma oavsett hur många dagar du närvarar. Personer från samma förening kan dock dela på en plats och fördela dagar mellan sig.

Regler för avbokning: Anmälan är bindande. Avbokning kan ske utan avgift fram till den 14 juni 2019. Avbokningar resterande delen av juni debiteras 25% av avgiften. Avbokningar fr.o.m. 1 juli debiteras med 50% av avgiften och vid utebliven närvaro utan avbokning debiteras hela avgiften. Vid sjukdom går det att sända en ersättare som tar över den redan bokade platsen. Anmäl detta, om möjligt, i förväg. Avbokningar och justeringar meddelas till Mikael Hellström på:
mikael.hellstrom@folketshusochparker.se eller  08-452 25 46.

Köpa lunch 15 augusti

Lunch ingår inte i deltagaravgiften på torsdagen men Kulturhuset Folkets Hus Trollhättan hälsar alla välkomna att köpa lunch i deras restaurang. Ange gärna att du önskar köpa lunch i samband med din anmälan så underlättar vi planeringen för köket i Trollhättan.

LOGI

Deltagare bokar och betalar sin egen logi. Folkets Hus och Parker har förhandlat fram förmånliga priser på flera hotell i Trollhättan. Notera att du måste använda de kontaktvägar och bokningskoder som anges här på webben. Deadline för logibokning: 24 juni 2019.Till  lista med logialternativ 

RESOR

Resor och eventuell transfer ingår inte i deltagaravgiften. Deltagare bokar och bekostar resa själv.

UTBILDNING I SAMBAND MED filmdagarna

Vi håller en utbildning i Trollhättan, med start kl 13.00 dagen innan Filmdagarna. Utbildningen avslutas så att alla hinner till invigningen av Filmdagarna. Läs mer:
Scenteknik för biografteatrar

Sista anmälningsdag var 14 juni 2019