Filmdagar

50 år av Filmdagar firades stort i Sundsvall Folkets Hus den 17-20 augusti 2023!

Räkcocktail, vida byxor, discomusik, Abbas Waterloo och den nervkittlande filmen Hajen… ja detta kantades världen av första gången vi hade Filmdagar. Sedan tidigt 70-tal har biografentusiaster från Folkets Hus och andra medlemsföreningar träffats och sett filmer på Folkets Hus och biografer från Kiruna till Malmö, Trollhättan till Sundsvall.

2023 arrangerade vi filmdagarna för den femtionde gången, denna gång i Sundsvalls Folkets Hus och Bio Drakstaden. Förutom filmvisningar, Live på bio, seminarier och utställare bjöds deltagarna på ett finfint jubileumskalas med tårta, bubbel och såklart – en massa film! Programmet innehöll godbitar som liveuppträdande med Sara Parkman, utomhusbio med Hajen och Grease, regissörssamtal, quiz, livesänd Metallica-konsert och en specialvisning av Exorcisten från 1974, 50-årsjubileumet till ära.

Vi fick också äran att dela ut priset för Årets bio till Metropolbiografen i Eksjö och Ulla Billquist-stipendiet till Sara Parkman.

Vi vill därmed tacka alla fina medlemsföreningar och andra gäster som var med oss och firade filmdagarna 50 år och ser längtansfullt fram emot nästa års Filmdagar – och 50 år till!

Spana in filmtopplistan från filmdagarna 2023 här! 

PlatsSundsvall 2024. Mer info kommer.

MålgruppFöreståndare, tekniker, programråd, alla som arbetar på biografen

 

 

Skriv ut sidan