Biograf- och bildningsresa till Amsterdam

För dig som vill utveckla din biograf och vill få inspiration tillsammans med andra svenska biografkollegor, erbjuder Folkets Hus och Parker en biograf- och bildningsresa till Amsterdam 31 maj till 3 juni.

Syftet med resan är dels att besöka och inspireras av några av Amsterdams många biografer och träffa nederländska biografkollegor. Men det är också en chans att lära känna våra svenska kollegor från Folkets Bio bättre och underlätta för samarbete på hemmaplan.

Amsterdam är en mycket biograftät stad och det finns en stor variation av fristående komplementbiografer. Fokus för resan blir att besöka biografer med stark identitet. Det kan vara antingen i form av programsättning, publikarbete, lokal förankring och/eller kombination mat, dryck och bio.

Vi kommer också att träffa organisationen Cineville. Det är ett slags månadskort för bio, där publiken betalar en fast summa varje månad och tack vare det får gå på alla biografer så mycket man vill. Det är ett mycket framgångsrikt koncept och vi ska träffa biografer som är anslutna. Kanske är detta något som kan göras i Sverige? Det ska vi ta reda på tillsammans.

Biografkonsulenterna Ari Thorsteinson och Mathias Holtz är med som reseledare under hela resan.

Datum

Ort Amsterdam

Målgrupp I första hand Folkets Hus och Parkers och Folkets Bios medlemmar. Endast 18 platser finns totalt.

Sista anmälningsdag: 21 april 2023

Har du frågor, kontakta: Mathias Holtz, biografkonsulent
08-452 25 44
[email protected]

Anmälan Skriv ut sidan

Praktisk information

Kostnad: 10 000 kronor. Hälften går att få i stöd från Filminstitutet, så egentligen 5000 kronor.

I priset ingår: Plats i dubbelrum (enkelrum går att få mot tillägg). Flyg TOR till Amsterdam från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn. Alla inträden, programpunkter och biobesök. De flesta måltider med gruppen. 

Anmäl dig här

Sista anmälningsdag 21 april 2023

  • Jag godkänner att mina personuppgifter används i deltagarförteckning, administrativa system och i informationsutskick enligt de bestämmelser som föreskrivs i Dataskyddsförordningen (GDPR).