Program kulturdagarna 2024

Här kan du ta del av hålltiderna för Kulturdagarna.
Observera att de kan komma att ändras!
Mer utförlig info om programpunkterna uppdateras löpande fram till 19 januari.

Aktuellt

Här får du kontinuerlig upplysning om det mest aktuella på Kulturdagarna

Program

Läs ramprogrammet och mer om några av programpunkterna

Praktisk info

Här kan du läsa all praktisk info kring ditt deltagande på Kulturdagarna

Deltagare

Här hittar du en lista över de föreningar som anmält sig


Preliminära Hålltider

Fredag 19 januari

 

11.00 – Konferensbyrå och garderob öppnar
12.00 Lunch går att köpa i Folkets Hus. Obs! Föranmälan!
14.00 – Invigning av Kulturdagarna och utbudspresentationerna startar
15.40 – Fikapaus
16.30 – Utbudspresentationer fortsätter
17.30 – Slut på utbudspresentationerna
17.45 – Middag och mingel med kollegor
18.45 – Film från Live på bio
20.30 – Bussar avgår till Scandic Skärholmen

lördag 20 januari

 

Du som vill byta om till festkvällen tar med ombyte redan på morgonen
08.15 – Bussar avgår från Scandic Skärholmen
09.00 – Kulturmorgon
10.30 – Fika
11.00 – Seminarier
11.45 – Lunch
13.00 – Seminarier
14.30 – Utbudspresentationer
15.50 – Fika (tillfälle att byta om till festkvällen)
17.45 – Slut på scenen
17.45 – Mingel (tillfälle att byta om till festkvällen)
18.45 – Festmiddag med underhållning
23.00 – Bussar avgår till Scandic Skärholmen
23.30 – Kulturdagarna 2024 avslutas

Årets konferencier

Den som kommer hålla i trådarna och guida oss genom programpunkterna är den skrivande sångerskan, skådespelaren och föreläsaren Sanna Martin.

Sanna scendebuterade som nunna i Sound of Music 1995 och har sedan dess setts i en mängd föreställningar, bland annat i The Phantom of the Opera, Ghost, My Fair Lady och med den egna föreställningen Hon som kom före – en föreställning vi fick ta del av på Kulturdagarna i Motala 2020.

Sannas kunskap om röst, publikkontakt och tvåvägskommunikation är gedigen, och intresset för dialog och retorik är stort. I sin podd Din röst, om att höras, påverka och rösta bjuder hon in kända gäster, politiska profiler och sakkunniga experter.

Sanna Martin - konferencier på Folkets Hus och Parkres kulturdagar 2024

Förhandsvisning fredag kväll

Den 23 februari har dokumentären Filmen om Kal P Dal premiär på bio. På Kulturdagarna erbjuds vi en förhandsvisning på fredagkvällen.

Kal P Dal var en av Skånes mest älskade artister och känd för sin oemotståndliga charm och energi. Dokumentären belyser hans inspirerande musikaliska resa, från debutalbumet ”Till Mossan” – en revolutionerande skiva med rock n´roll på skånska, till att bli ett av Sveriges största band på 70-talet. Med tidlösa hits som ”Blåa sko’” och ”Om ja’ va’ en slashas”, var Kal P Dal inte bara en artist, utan en glädjespridare som hade som motto att rocka röven av svenska folket. Filmen är en hjärtlig och nostalgisk tillbakablick på 70-talets skånska och svenska musikscen.

Kulturmorgon

Lördagen inleds med ett kulturpolitisk samtal med olika röster inom kulturvärlden bland annat Riksteaterns vd Susanna Dahlberg. Vi kommer också väva in frågor och diskussioner om vårt gemensamma pågående visionsarbete.
Allt under ledning av vår vd Nina Andersson.

Lördagens seminarier

Efter Kulturmorgon och ett härligt fika delar vi upp oss på fyra olika seminariepass, som berör fyra verksamhetsområden: Scenkonst, Utställningar, Dans och Författarsamtal.

Efter lunch blir det repris på tre av seminarierna: Scenkonst, Dans och Författarsamtal. Då adderar vi även seminariepassen med några inspirerande workshops: Konstvandring i Hallunda Folkets Hus, Grafittimålning och Danskurs.

Mer detaljerad information kommer längre fram!

Festkvällen

När utbudspresentationerna slutar på lördagen går vi direkt in i festkvällen – Det finns ingen tid att åka till hotellet!

De som vill byta om till middagen rekommenderas att ta med ombyte redan på morgonen och lämna i garderoben.  Ett rum för ombyte erbjuds de som önskar. Rummet finns tillgängligt under eftermiddagsfikat eller i minglet innan vi öppnar upp till festmiddagen.

Under 3-rättersmiddagen blir det tal och utmärkelsen ”Årets Arrangör 2024” delas ut. Och självklart blir det underhållning!

Lucianoz är den nya skönsjungande dansbandsstjärnan. Han har sjungit så länge han kan minnas med budskapet att ”glädja andra människor med sin röst och närvaro”. Efter att ha släppt covern på Stefan Borschs klassiker ”Det är ju dej jag går och väntar på” på juldagen 2022 har Lucianoz fångat det svenska folket med sin unika röst och personlighet.
Med sin musik vill Lucianoz förmedla kärlek till alla ute i landet. Han vurmar strakt för folkparkerna och han vill få dagens barn att gilla dansband. Han vill se folk dansa och finna lycka till hans musik.