Folkets Hus och Parkers årliga filmdagar hålls i Trollhättans Folkets Hus 15-18 augusti

Folkets Hus och Parker är Sveriges största biografkedja med 148 biografer runt om i hela landet. Torsdag 15 augusti startar Filmdagarna i Trollhättan med 200 deltagare från våra biografer. Invigningsfilm är Hasse & Tage med besök av regissören Jane Magnusson. Vid invigningen offentliggörs också vem som får ta emot utmärkelsen Årets bio.

Under Filmdagarna ser Folkets Hus-biograferna förhandsvisningar av kommande filmer, de får veta det senaste kring Live på bio och bli inspirerade av föreläsare och seminarier. Under Filmdagarna i Trollhättan visas sammanlagt 42 filmer från 14 länder.

– Tack vare våra föreningsdrivna biografer visas film och scenkonst i hela landet. Man ska inte behöva bo i en storstad för att kunna se aktuell film, opera och annan scenkonst på bio, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Folkets Hus och Parkers bioverksamhet
Folkets Hus och Parker är med sina 148 föreningsdrivna Sveriges största biografkedja och antalet biobesök uppgår till fler än 700 000 årligen. Folkets Hus och Parker programsätter filmrepertoaren, distribuerar Live på bio och erbjuder utbildningar för biografer.

OBS! Filmdagarna är inte öppna för allmänheten. 

För intervju med Jane Magnusson angående Hasse & Tage, kontakta Ebba Bjelkholm: 0707549943, ebba@herapr.se

Övriga frågor, kontakta: Daniel Söderberg, Folkets Hus och Parker: daniel.soderberg@folketshusochparker.se, 08-452 25 57

Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se