Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

Turandot med ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska livesänds på bio från Met i New York

På Met-premiären i lördags avslutade Liudmyla Monastyrska föreställningen med att vira in sig i den ukrainska flaggan, inför stående ovationer från publiken. Efter att ryska operastjärnan Anna Netrebko dragit sig tillbaka från föreställningen, gör Liudmyla Monastyrska titelrollen som Turandot. Live på bio i Sverige 7 maj kl 19.00.

Liudmyla Monastyrska var ursprungligen inte aktuell för den här Turandot-uppsättningen. Men när Metropolitan Operas generaldirektör Peter Gelb offentligt kapade banden med sopranen Anna Netrebko, på grund av hennes påstådda band till Vladimir Putin och hennes initiala återhållsamhet att ta avstånd från Putin, blev Liudmyla Monastyrska tillfrågad att överta rollen som Turandot. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker visar Svansjön med Kievs balettkompani på bio

Nyligen ställde Folkets Hus och Parker in vårens livesändningar på bio från Bolsjojbaletten i Moskva, bland annat Svansjön. Nu erbjuds biograferna som vill stötta Ukraina att istället visa Svansjön med Kievs balettkompani från Nationaloperan i Ukraina. Folkets Hus och Parker donerar alla intäkter från denna titel till UNHCR. Biopremiär 13 april.

– Rysslands invasion av Ukraina skapar ett enormt mänskligt lidande och innebär en humanitär katastrof. Många har dödats, människor är på flykt och städer står i ruiner. Ukrainas kulturarv och kulturliv är rikt, men är nu allvarligt hotat. Vi är därför både glada och stolta över att nu få visa Svansjön från Kievs balettkompani, säger Calle Nathanson vd för Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

FOLKETS HUS OCH PARKER LIVESÄNDER HENRIK DORSINS SCALAREVYN TILL BIOGRAFER I SVERIGE

Folkets Hus och Parker kan stolt presentera livesändning på bio av den hyllade Scalarevyn. Henrik Dorsin har väckt liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl. Lördag den 23 april kl 18.30 livesänds revyn på biografer i hela Sverige.

– Då vi inte har möjlighet att ta ut vår revy på turné i hela landet, så vill vi ändå kunna erbjuda folk i hela Sverige att uppleva Scalarevyn live fast nu också på bioduk. Så att man från Smygehuk till Övertorneå kan se oss sjunga, skoja och komma av oss i realtid, säger Henrik Dorsin som både skrivit manuset, musiktexterna och står på scen i Scalarevyn. ... Läs mer

En scen från Bolsjojbalettens Svansjön

Folkets Hus och Parker ställer in vårens livesändningar på bio från Bolsjojbaletten i Moskva

I samråd med vår franska samarbetspartner Pathé Live ställer vi in vårens föreställningar från Bolsjojbaletten i Moskva. Svansjön och Faraos dotter kommer inte att visas på biografer i Sverige med anledning av Rysslands invasion av Ukraina.

– Rysslands invasion av det fredliga och demokratiska Ukraina saknar allt vett och sans. Den väpnade och helt omotiverade attacken utgör ett hot mot Europa och resten av världen. Bland det ryska folket finns motstånd mot Putins aggressioner, vilket vi även sett prov på inom de kontakter vi har inom kultursektorn. För att visa vår avsky för att Ryssland kränker folkrätten och skapar stort mänskligt lidande, och för att visa sympati med det ukrainska folket har vi beslutat att ställa in Bolsjojs föreställningar. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker firar 15 år av opera på bio och presenterar nästa säsong från The Met i New York

Äntligen är svenske operastjärnan Peter Mattei tillbaka på Met. Han kan ses på bio i Sverige när Don Carlo livesänds 19 november 2022. Met-säsongen inleds den 22 oktober med Cherubinis Medea med sopranen Sondra Radvanovsky i titelrollen. I Sverige släpper biograferna operabiljetterna torsdag 25 augusti.

Idag, torsdag 24 februari, är det 15 år sedan Folkets Hus och Parker lanserade sin verksamhet med opera på bio och gjorde sin första livesändning från The Met i New York.

2007 visades Met-operan Eugen Onegin på 20 dukar, idag visas de största titlarna på 120 biografer.

– Den digitalt sända scenkonsten med föreställningar från de största till de mindre scenkonsthusen, skapar unika möten mellan människor lokalt, nationellt och internationellt. ... Läs mer

BTS Permission to Dance on Stage - Seoul live - mars 2022

KONSERTEN “BTS PERMISSION TO DANCE ON STAGE – SEOUL: LIVE VIEWING” LIVESÄNDS PÅ FOLKETS HUS OCH PARKERS BIOGRAFER

12 mars livesänder Folkets Hus och Parker de sydkoreanska popikonerna BTS konsert från Seoul till utvalda biografer i Sverige. Konserten är BTS första konsert i Sydkorea sedan 2019.

Det sydkoreanska pojkbandet BTS har genom sina starkt engagerade framträdanden och hur de interagerar med sina fans blivit ett globalt fenomen. De har miljontals fans över hela världen, har haft listettor i en mängd länder, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards.

Bandets dokumentärfilm BTS: Burn The Stage sålde ut biografer i Sverige och övriga världen. Konserten visas på bio i över 60 länder en enda dag, 12 mars 2022. ... Läs mer

BTS Permission to Dance on Stage - Seoul Live på bio - mars 2022

3400 FÖRKÖPSBILJETTER ÄR SÅLDA TILL BTS LIVESÄNDA KONSERT PÅ BIO

12 mars kl 9.45 på morgonen livesänder Folkets Hus och Parker de sydkoreanska popikonerna BTS konsert från Seoul till utvalda biografer runt om i Sverige. Konserten är BTS första konsert i Sydkorea sedan 2019 och de svenska fansen är på hugget. Hela 3400 biobiljetter är redan sålda till morgondagens konsert.

Det sydkoreanska popbandet BTS har genom sina starkt engagerade framträdanden och hur de interagerar med sina fans blivit ett globalt fenomen. De har miljontals fans över hela världen, har haft listettor i en mängd länder, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards.

Bandets dokumentärfilm BTS: Burn The Stage sålde ut biografer i Sverige och övriga världen. ... Läs mer

Folkets Hus och Parker gläntar på dörren för kulturen

Vi behöver både få träffa varandra och åter möta kulturen. Det tycker Folkets Hus och Parker, som nu i ansvarsfull omfattning öppnar delar av sin kulturverksamhet på många håll i landet.

Efter en lång tid med tomma lokaler och nedstängda verksamheter, märks nu en försiktig förändring i många av landets Folkets Hus och folkparker. I väntan på att de sista restriktionerna ska kunna tas bort förbereds nu olika möjligheter att, på ett ansvarsfullt sätt, kunna erbjuda publiken ett kärt återseende med kulturen. – Våra medlemsföreningar och arrangörer har tagit ett stort ansvar genom hela pandemin, och vi vet att de är redo att, under kontrollerade former, möta sin publik igen, säger Calle Nathanson, vd för Folkets Hus och Parker. ... Läs mer

En scen från Terence Blanchards Fire Shut Up in My Bones med Will Liverman och Angel Blue. Livesänds på Metropolitan Opera i New York den 23 oktober 2021.

Metropolitan Opera i New York är tillbaka på bio i Sverige – Folkets Hus och Parker kan äntligen presentera den nya säsongen av opera på bio

Metropolitanoperan är tillbaka på bio efter ett uppehåll på ett helt år på grund av pandemin. Den kommande säsongen består av tio föreställningar, inklusive Met-premiären av tre samtida operor – det största antalet sedan år 1928. Folkets Hus och Parker livesänder föreställningarna till biografer i hela Sverige med start 9 oktober.

– Vi är väldigt glada att efter den långa nedstängningen åter kunna erbjuda opera till publik i hela Sverige. Det blir ett kärt återseende med en säsong som känns extra passande för en återstart, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Förutom den omtalade Fire Shut Up in My Bones är det även premiär på Matthew Aucoins Eurydike och Brett Deans Hamlet. ... Läs mer

Sommarens fotbollsfest visas på Folkets Hus och Parkers biografer

Folkets Hus och Parker visar samtliga fotbollsmatcher på utvalda biografer i Sverige. 14 juni är det dags för Sveriges första match när de möter Spanien på bortaplan i Sevilla. Matcherna visas via SVT och TV4.

Folkets Hus och Parker har tidigare distribuerat stora mästerskap i både fotboll och ishockey till biografer i Sverige. Publiktrycket har varit stort och därför känns det extra kul att kunna erbjuda sommarens fotbollsfest nu när biograferna äntligen kan öppna för fler besökare igen. Deltagande biografer är i dagsläget inte helt klart, men ett 40-tal biografer runt hela landet kommer att visa matcherna.

Sveriges spelschema:

14/06: Spanien-Sverige kl. ... Läs mer