Press

Här hittar du pressmeddelanden och pressbilder. Du behöver inget lösenord för att komma åt materialet. Bilderna är fria för publicering i artiklar och recensioner som behandlar Folkets Hus och Parkers verksamhet. För äldre pressmeddelanden.
Har du frågor? Hör gärna av dig till oss!

18 konstnärer från Norrbotten ställer ut i Överkalix Folkets Hus

En konstutställning med 18 konstnärer från Norrbotten arrangeras på Överkalix Folkets Hus 8-13 oktober. Totalt kommer ett 60-tal konstverk i skiftande tekniker och uttryck, att visas under utställningsveckan. – Vår målsättning med Konst åt alla är att alla ska känna sig delaktiga och välkomna i mötet med samtidskonsten – barn, unga och vuxna med olika bakgrunder och erfarenheter, säger Paula Hoffmann, konstansvarig Folkets Hus och Parker.

Utställningen är en del i projektet Konst åt alla, en satsning som handlar om att erbjuda människor möjlighet att ta del av konst i hela landet. Folkets Hus och Parker, Bygdegårdarnas Riksförbund och Riksföreningen Våra Gårdar har ett statligt anslag för inköp av konst av Sveriges yrkesverksamma konstnärer. ... Läs mer

Utställningen Plundring – början på ett folkmord på turné i Folkets Hus

Det som börjar med konst, böcker och ting kan sluta med människor. Det har gått åttio år sedan andra världskriget utbröt – men vi lever fortfarande med konsekvenserna av nazisternas plundring. Utställningen Plundring  – början på ett folkmord  bygger på författaren Anders Rydells prisbelönta böcker: Plundrarna – Hur nazisterna stal Europas konstskatter och Boktjuvarna. Jakten på de försvunna biblioteken. Turnépremiär 2 september i Folkets Hus Hallunda.

Mellan 1933 och 1945 genomförde nazisterna den största plundringen av kulturföremål i världshistorien. Miljontals konstverk, antikviteter och över 100 miljoner böcker stals över hela Europa. Särskilda plundringsenheter sändes ut för att konfiskera de viktigaste och mest värdefulla konstsamlingarna, biblioteken och arkiven. ... Läs mer

Utställningen LasseMaja och deckarhistorien på turné i Folkets Hus och folkparker i hela landet

Barnboksförfattaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis har skapat LasseMajas detektivbyrå som är de mest populära och lästa barnböckerna i Sverige. Deckarduon är ständigt aktuell med nya mysterier i böcker, tv, bio och scenuppsättningar och nu är det dags för en nyproducerad utställning. Turnépremiär 2 september i Söråker Folkets Hus.

– Roligt, hedrande och spännande att se hur man krymt ner vårt Vallerby i mikroformat och att det sedan får åka runt i landet. Det blev en otroligt kul utställning och vi får vara i ett sammanhang med gamla deckarhjältar, säger Martin Widmark och Helena Willis.

Vandringsutställningen LasseMaja och deckarhistorien, som vänder sig till barn och familj, presenteras en betydande genre inom barnlitteraturen som har varit en viktig väg under lång tid till läsande för barn och unga i Sverige. ... Läs mer

Utställningen Kärleken av Pernilla Stalfelt på turné i Folkets Hus

Kärleken – en liten utställning om kärlekbygger på Pernilla Stalfelts Kärlekboken.– Det är spännande att tänka på kärlek och fundera lite på hur den kan ta sig uttryck och det är kul att utställningen ska fara ut på turné i Folkets Hus, säger Pernilla Stalfelt. Turnépremiär i Bomhus Folkets Hus 6 september.

Det finnas flera sätt att visa sin kärlek, man kan göra något snällt, man kan kramas, hålla varandra i handen, pussas eller kyssas eller ha sex tillsammans (om man är vuxen). Kärleken finns överallt. Det gäller bara att lyssna och upptäcka den.

– Om alla tänker mer kärlek än hat och väljer att handla mer kärleksfullt mot varandra, då skulle vi förändra världen på riktigt, fortsätter Pernilla. ... Läs mer

Himlens mörkrum -utställning med Jean Hermansons fotografier på turné i Folkets Hus

Alla människor är vackra när de arbetar, menade fotografen och filmaren Jean Hermanson. Respektfullt fotograferade han arbetare, främst på verkstads- och industrigolven. Utställningen Himlens mörkrum har turnépremiär i Björneborgs Folkets Hus lördag 24 mars.

Utställningen, som har samma namn som dokumentärfilmen Himlens mörkrum av fotografen och filmaren Nils Petter Löfstedt, presenterar ett 15-tal av Jean Hermansons porträtt. Himlens mörkrum nominerades till Guldbagge 2017 i kategorin Bästa dokumentärfilm.

Under flera år var Nils Petter Jeans fotoassistent och de kom de varandra mycket nära. Nils Petter dokumenterar mörkrumsarbetet och i deras samtal berättar Jean om sitt stora misstag, att han inte tog reda på namnen på de han fotograferade. ... Läs mer

Samtida konst i Husum – 23 konstnärer i Folkets Hus Husumgården

Konstutställning med 23 konstnärer som bor och verkar i Västernorrland arrangeras på Folkets Hus Husumgården 19 mars till 24 mars. Totalt kommer ett sjuttiotal konstverk i skiftande tekniker och uttryck, att visas under utställningsveckan. – Vår målsättning med Konst åt alla är att alla ska känna sig delaktiga och välkomna i mötet med samtidskonsten – barn, unga och vuxna med olika bakgrunder och erfarenheter, säger Paula Hoffmann, konstansvarig Folkets Hus och Parker.

Utställningen är en del i projektet Konst åt alla, en satsning som handlar om att erbjuda människor möjlighet att ta del av konst i hela landet. ... Läs mer