Lycksele Medborgarhusförening söker:

Verksamhetschef

Lycksele Medborgarhusförening är en ekonomisk förening som driver sin verksamhet i egen fastighet. Fastigheten består av två hus med genomgång. I den del som byggdes 1991 finns fasta hyresgäster vars verksamhet vänder sig till allmänheten. Dit hör bibliotek, privat företag och Bistro. Den äldre delen som är byggd 1961 innehåller konferenslokaler, biograf/teaterscen, sporthall och kontor.

OM JOBBET

Som verksamhetschef för Lycksele Medborgarhusförening har du det övergripande ansvaret för verksamheten vilket förutom visioner, verksamhetsplan och budget innebär ansvar för den löpande verksamheten så som personal, arbetsmiljö och ekonomi. Till din hjälp har du ekonomisystemet Briljant. Du ansvarar för fastigheten och initierar till projekt- och utvecklingsarbete. Som verksamhetschef deltar du aktivt i det dagliga arbetet. I dina arbetsuppgifter ingår även att vara sekreterare och föredragande till styrelsen.

OM DIG

Vi tror att det är en fördel, men inte ett krav, att du för tjänsten har en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att lyckas i rollen som verksamhetschef har du erfarenhet och kunskap i ekonomi, personalfrågor och arbetsmiljö. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av likvärdigt arbete eller egenföretagande/säljerfarenhet. Du möter många människor i din vardag och därför är det viktigt att du kan kommunicera och förstå engelska väl i tal och skrift. För tjänsten krävs även grundläggande datorkunskap.

Som verksamhetschef arbetar du med utåtriktat arbete och har många kontaktytor. Vi söker därför dig som är utåtriktad, kontaktskapande och säljfokuserad. Tillsammans med personal och styrelse arbetar du med utvecklingsfrågor och förbättringsarbete vilket ställer krav på att du är driven och handlingskraftig. I ett framtidsperspektiv står verksamheten inför utmaningar med digitalisering och teknikfrågor samt utveckling och underhåll av huset, där du förväntas ta en framträdande roll. Eftersom verksamhetschefen arbetar operativt i den dagliga verksamheten söker vi efter en person som har ett flexibelt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du har goda ledaregenskaper och som chef- och kollega har du lätt för att samarbeta med andra.

Vi förutsätter att du har ett kulturintresse där omvärldsbevakning inom gällande bransch ingår. Vi ser det som positivt om du har kännedom om folketshusrörelsen.

KRAV

  • Erfarenhet av ekonomi-, personal-, och arbetsmiljöansvar.
  • Grundläggande datorkunskaper.
  • Engelska i tal och skrift.

OM OSS

1952 bildades Lycksele Folketshusförening. Nio år senare stod det nybyggda Merborgarhuset klart att invigas under sällan skådad pompa och ståt. I samband med detta bytte föreningen namn till Lycksele Medborgarhusförening UPA, bildad av 32 organisationer och 52 privatpersoner. Lycksele Medborgarhusförening är andelsägt och har en styrelse på sju personer och tre ersättare. I dagsläget är 38 organisationer och 59 privatpersoner andelsägare. Den senaste utbyggnaden – som togs i bruk 1991 och invigdes av dåvarande kulturministern Bengt Göransson – gör att Medborgarhuset idag förfogar över 9000 kvm.

INFORMATION OM HUR DET ÄR ATT LEVA, BO OCH ARBETA I LYCKSELE

Besök vår webbsida

OM ANSTÄLLNINGEN

Varaktighet: Tillsvidare
Omfattning: 100 % med oreglerad arbetstid. Kväll och helgtjänstgöring förekommer.
Tillträde: 2021-06-01 eller enligt överenskommelse.
Lön: Lön och anställningsvillkor regleras genom kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Vi tror på mångfald och att olikheter berikar. Vi tror även att olika kulturella kompetenser kompletterar varandra och utvecklar verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Vi undanber oss all kontakt från annonssäljare som inte söker tjänsten.

KONTAKTPERSONER

Ordförande, Marika Lindgren, telefon 070-527 334 74
Personalrepresentant, Anneli Björnestål, telefon 076-838 62 26

Välkommen med din ansökan märkt med ref nr 1/2020, senast 2021-01-25.
Du ansöker via mejl till eva@mblycksele.se eller via brev till
Lycksele Medborgarhus, Att: Marika Lindgren, Norra Torggatan 14, 921 31 Lycksele