Regional Strateg till Västra sverige

På grund av pensionsavgång söker Folkets Hus och Parker en regional strateg till Västra Götaland och Hallands län. Placering i Göteborg eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som regional strateg arbetar du nära medlemsföreningar i vår västra region. Du stödjer verksamhetsutveckling och bistår i kontakter med bidragsgivare och samarbetspartners. Du fungerar också som riksorganisationens kontaktperson gentemot regionstyrelsen i Västra Folkets Hus och Parkregionen. Arbetet innefattar även kontakter med kommuner, regioner och andra offentliga aktörer, ofta i samverkan med andra ideella organisationer. Utifrån individuell kompetens och organisationens behov, kan även olika nationella utvecklingsuppdrag ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap om strategiskt utvecklingsarbete och är engagerad i samhällsfrågor. Vi ser gärna att du har en samhällsvetenskaplig eftergymnasial utbildning och erfarenhet från utvecklingsarbete inom den ideella sektorn. Du har god kännedom om den civila sektorn i Sverige, kännedom om offentlig verksamhet i kommuner och regioner samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det är även meriterande om du har särskilt intresse och kunskap när det gäller stadgefrågor, förtroendevaldas ansvar och annan föreningskunskap.

Tjänsten kräver körkort.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är van vid självständigt arbete som kräver egna prioriteringar. Interkulturell kompetens och flerspråkighet är också meriterande. Du har förmåga att entusiasmera och inspirera andra, är utåtriktad och har lätt för att förmedla kunskap. Folkets Hus och Parker eftersträvar jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen och kommer därför även att ta hänsyn till detta vid rekryteringen.

Om tjänsten

• Heltid, provanställning
• Målstyrd arbetstid, arbete på kvällar och helger förekommer.
• Resor är vanligt förekommande.
• Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av Eva Karlsson, chef för utvecklingsavdelningen, 0720-77 77 69, [email protected]

Kollektivavtal finns med Handelsanställdas förbund/Akademikerförbunden. Fackliga representanter är Monica Törnblom (Handels), [email protected], 08-452 25 33 och Magdalena Hasselquist (Akademikerförbunden), [email protected], 040-23 07 96.

Din ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan och CV till [email protected].se senast 26 mars 2023.

 


 

FOLKRÖRELSEN FOLKETS HUS OCH PARKER omfattar närmare 500 demokratiska mötesplatser i hela Sverige. I vår riksorganisation samlas Folkets Hus, folkparker, biografer och liknande lokala arrangörer, som tillsammans lockar miljontals besökare varje år. Vår värdegrund bygger på de grundläggande principerna om jämlikhet, jämställdhet och allas lika värde. Folket Hus och Parker är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. Tack vare delaktighet och ideellt engagemang skapar vi tillsammans möjligheter för människor i hela landet att ta del av kultur, nöje och möten.