En scenbild från Hoffmanns äventyr. Premiär 5 oktober 2024.
En scenbild från Hoffmanns äventyr. Premiär 5 oktober 2024.

Hoffmanns äventyr

Hoffmanns äventyr – Offenbachs poetiska opera inleder den nya Metropolitan Opera-säsongen på bio. Folkets Hus och Parker livesänder den på bio i Sverige 5 oktober.

Efter att ha blivit hyllad för sina komiska operetter bestämde sig Jacques Offenbach för att skapa ett mer seriöst verk. Som inspiration valde han en pjäs baserad på berättelser av den tyska författaren E.T.A. Hoffmann. Tre av dessa berättelser – samtliga djupa, kusliga och roliga – förenades i pjäsen som gjorde Hoffmann till huvudperson. Hoffmanns äventyr hade premiär på Opéra Comique i Paris år 1881.

En fantastisk ensemble intar scenen för att uppföra Offenbachs hyllade sista verk. Den franske tenoren Benjamin Bernheim gör huvudrollen som den plågade poeten, tillsammans med den amerikanska sopranen Erin Morley som Olympia. Sydafrikanska sopranen Pretty Yende gör Antonia och franska mezzosopranen Clémentine Margaine är Giulietta, för att fullborda Hoffmanns trio av älskande.

Marco Armiliato dirigerar Bartlett Shers suggestiva produktion, som även inkluderar amerikanske bassbarytonen Christian Van Horn som de fyra skurkarna och ryska mezzosopranen Vasilisa Berzhanskaya i hennes debut på Met som Nicklausse.


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Speltid

 

Livesänds den 5 OKTOBER
KL. 19:00

 

Metropolitan, New York

 

Produktion:Bartlett Sher

 

Dirigent: Marco Armiliato

 

Scenografi: Michael Yeargan

 

Kostym: Catherine Zuber

 

Ljusdesign: James F. Ingalls

 

Koreografi: Dou Dou Huang

 

I rollerna: Erin Morley (Olympia)
Pretty Yende (Antonia/Stella)
Clémentine Margaine (Giulietta)
Vasilisa Berzhanskaya (Nicklausse/Muse)
Benjamin Bernheim (Hoffmann)
Aaron Blake (fyra tjänare)
Christian Van Horn (fyra skurkar)

Skriv ut sidan

Här visas Hoffmanns äventyr

Här visas Hoffmanns äventyr