The Matrix

Warner-klassiker på bioduken i Sverige – först ut är The Matrix

Folkets Hus och Parker har avtalat med Warner Bros om att distribuera 15 av bolagets filmklassiker på bio. Bland dessa märks Nyckeln till frihet, Trollkarlen från Oz, The Lost Boys och hela Sagan om ringen-trilogin. Först ut är 20-årsjubilerande The Matrix som för första gången kan upplevas i 4K-kvalitet, 4DX eller Dolby Atmos på utvalda biografer. Biopremiär 8 november.

– Vi är mycket stolta över att ha blivit utvalda som exklusiv svensk biodistributör av några av filmhistoriens mest ikoniska klassiker. Vårt mål är alltid att tillgängliggöra ett högkvalitativt utbud av film och Live på bio till alla i Sverige, oavsett var man bor, säger Calle Nathanson, VD för Folkets Hus och Parker.

Den första premiären blir en nyrestaurerad digital version av den filmiska milstolpen The Matrix, som har 20-årsjubileum. Filmen får nypremiär 8 november, och kommer även att finnas tillgänglig i 4K-kvalitet på utvalda biografer, liksom formaten 4DX och Dolby Atmos på biografer som är utrustade med dessa. The Matrix är en stilbildande science fiction-film fullmatad med häpnadsväckande specialeffekter och stunts, som satte standarden för många kommande filmer.

Bland övriga klassiker märks Nyckeln till frihet, Trollkarlen från Oz, The Shining, Eyes Wide Shut, Blade Runner, The Lost Boys och hela Sagan om ringen-trilogin.

Folkets Hus och Parker är med verksamheten Live på bio framgångsrik distributör av ett event cinema-utbud på bio sedan 2007. Det började med livesändningar från Metropolitanoperan. Till det lades balett, teater, konserter, musikaler, konst, dokumentärer och sing-along-filmer på bio.


För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:

Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se