Turandot med ukrainska sopranen Liudmyla Monastyrska livesänds på bio från Met i New York

På Met-premiären i lördags avslutade Liudmyla Monastyrska föreställningen med att vira in sig i den ukrainska flaggan, inför stående ovationer från publiken. Efter att ryska operastjärnan Anna Netrebko dragit sig tillbaka från föreställningen, gör Liudmyla Monastyrska titelrollen som Turandot. Live på bio i Sverige 7 maj kl 19.00.

Liudmyla Monastyrska var ursprungligen inte aktuell för den här Turandot-uppsättningen. Men när Metropolitan Operas generaldirektör Peter Gelb offentligt kapade banden med sopranen Anna Netrebko, på grund av hennes påstådda band till Vladimir Putin och hennes initiala återhållsamhet att ta avstånd från Putin, blev Liudmyla Monastyrska tillfrågad att överta rollen som Turandot.

Monastyrska har tidigare framfört Turandot vid Ukrainas National Opera och på Bolsjoj. Yonghoon Lee är prinsen som vill vinna den iskalla prinsessans hand, och sjunger opera-hiten ”Nessun dorma”.

Marco Armiliato dirigerar Puccinis spännande operaföreställning, i Franco Zeffirellis klassiska uppsättning.

Presscitat:
“A fresh cast and Ukrainian soprano lift the Met’s spring Turandot” — New York Classical Review

“Unquestionably powerful” — The New York Times

“Franco Zeffirelli’s 1987 production is one of the gems in the Met repertory.” — Huffington Post

Mets livesändningar når över 2200 biografer i 70 länder på sex kontinenter. Sedan starten 2006 har man sålt mer än 26 miljoner biljetter.

Met-operan på bio distribueras exklusivt av Folkets Hus och Parker i Sverige.

Biografer som visar Turandot: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/live-pa-bio-musik-opera/turandot-2/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio
08-452 25 57
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se