Stand-up-föreställning med Melody Farshin på turné med Folkets Hus och Parker

Stand-up-komikern och författaren Melody Farshin åker på turné med sin föreställning “Tre Streck”. Premiär i Sala den 27 oktober.

Tre streck är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin där hon med sin unika pricksäkerhet och tajming tar oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om stoltheten i stamtavlan från 164 och resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?

Syftet med föreställningen “Tre Streck” har varit att nå ut främst till miljonprogrammen. Att i höst åka ut med Folkets Hus och Parker känns som en självklarhet. De flesta av oss miljonprogramsbarn är uppvuxna i olika Folkets Hus och folkparker, dit våra föräldrar tog oss. Det blir extra fint att besöka dessa platser, säger Melody Farshin.

Melody Farshin är stand up-komiker och författare. 2018 utkom hon med debutboken Mizeria där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018. Nu i höst tilldelades hon Nils Holgersson-plaketten 2023 för bästa barn- och ungdomsbok, för sin bok 100K.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Kulturhuset Stadsteatern Husby. 

TURNEPLAN
27/10 Sala, Folkets Park
28/10 Örebro, Vivalla Folkets Hus
17/11 Nynäshamn, Folkets Hus
18/11 Fisksätra, Folkets Hus
23/11 Malmö, Motettens Folkets Hus
24/11 Alvesta, Folkets Hus
27/11 Göteborg, Hammarkullen Folkets Hus
28/11 Göteborg, Kulturhuset i Bergsjön (arrangör: Navet i Bergsjön) 
1/12 Stockholm, Bagarmossens Folkets Hus

Med reservation för ändringar