Säsongspremiär för direktsänd rysk balett på bio

I säsongspremiären av balett på bio presenterar Bolsjojbaletten en av repertoarens juveler – Piraten. Denna föreställning, med maxad scenografi och mer än 120 dansare på scenen, kommer att direktsändas från Moskva via satellit till Folkets Hus och Parkers biografer söndag 22 oktober kl 17.00.

I en hisnande rytm tar Alexej Ratmanskijs koreografi med hela publiken, och nästan alla Bolsjojs dansare, till en helt ny värld. Scenografin och kostymerna i Piraten är i en klass för sig.

Efter en sen rolländring kommer premiärdansaren Ekaterina Krysanova att dansa Medora istället för Olga Smirnova. Ekaterina Krysanova kommer att återförenas med sin partner Igor Tsvirko som gör rollen som Conrad.

Biovisningar äger rum på mer än 1700 biografer i över 60 länder.

Premiärdansaren Ekaterina Krysanova kommer också att dansa tillsammans med Igor Tsvirko i Så tuktas en argbigga, senare den här säsongen, i en inspelad föreställning.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se

I rollerna: Ekaterina Krysanova, Igor Tsvirko Seyd, Alexej Loparevitj, Denis Savin, Nelli Kobakhidze, Daria Khokhlova, Ana Turazashvili
Dirigent: Pavel Klinitjev
Regi: 
Vincent Bataillon
Musik: Adolphe Adam
Koreografi: Alexej Ratmanskij

Beräknad längd:
 3 tim 30 min
Visas:
 22 oktober 17.00

Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/dans-live-pa-bio/piraten/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker