Romeo och Julia med rysk balettstjärna livesänds på bio

Den 21 januari 16.00 direktsänder Folkets hus och Parker baletten Romeo och Julia, från anrika Bolsjojteatern i Moskva. Den ledande rollen som Julia dansas av världsstjärnan och Bolsjojs prima ballerina Ekaterina Krysanova.

Koreografen och före detta konstnärliga chefen för Bolsjojbaletten, Alexej Ratmanskij återskapar Shakespeares älskade klassiker med stor dramatik. Romeo och Julia anses vara kompositören Sergej Prokofjevs bästa verk, tack vare musiken, rytmerna och de minnesvärda huvudpersonerna.

Prima ballerinan Ekaterina Krysanova gör rollen som Julia. Hon dansar mot balettstjärnan och premiärdansaren Vladislav Lantratov som gör rollen som Romeo.

Musik: Sergej Prokofjev
Koreografi: Jurij Grigorovitj
I rollerna:
Julia – Ekaterina Krysanova
Romeo – Vladislav Lantratov
Mercutio – Igor Tsvirko
Benvolio – Dmitrij Dorokhov
Tybalt – Vitalij Biktimirov
och Bolshoi Corps de Ballet

Beräknad längd: 3 tim 5 min
Visas: 21 januari kl 16
Biografer som visar: https://www.folketshusochparker.se/evenemang/dans-live-pa-bio/romeo-och-julia/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se