Rammsteinkonsert av Jonas Åkerlund visas på Folkets Hus och Parkers biografer

I mars 2012 filmade regissören Jonas Åkerlund två Rammstein-konserter under Made in Germany-turnén. Varje konsert hade en publik på 17.000 personer, i den utsålda Bercy Arena i Paris. Resultatet är Rammstein: Paris som 23 mars visas på Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

Rammstein: Paris är en perfekt blandning av bandets extraordinära scenshow och Jonas Åkerlunds unika hantverk. Med 30 kameror och 60 vinklar har Jonas Åkerlund hittat en helt ny approach till hur man filmar en Rammstein-konsert. Han lyckas fånga den spektakulära rockshowen med mängder av eld och explosioner på ett levande sätt. Det är en visuell fest och en hyllning till Rammstein.

”Vi filmade två nätter i Paris med 30 kameror, plus att vi filmade en generalrepetition för närbilderna. Det ger en massiv mängd med bilder. Filmen är en hel Rammstein-show och vi har klippt den med samma precision som jag skulle göra med en 3-4 minuter lång musikvideo. Även med ett stort team av redigerare tog det oss över ett år för att slutföra projektet. När jag tittar på det nu så är det styrkan i det här. Rammstein är ett tidlöst konstverk. Filmen är unik. ”, säger Jonas Åkerlund.

Visas: 23 mars 2017

Biografer som visar 

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikatör, Folkets Hus och Parker
070-715 43 51
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
070-486 60 08
[email protected]

Pressbilder