Premiäravsnitt av Doctor Who visas exklusivt på Folkets Hus och Parkers biografer

Den brittiska kultserien Doctor Who har fått en ny Doktor. Jodie Whittaker är den trettonde i ordningen och den första kvinnliga. Den nya säsongen av Doctor Who inleds med ett premiäravsnitt som visas exklusivt på Folkets Hus och Parkers biografer med premiär 8 oktober.

I en stad i södra Yorkshire kommer Ryan Sinclair, Yasmin Khan och Graham O’Brien att få sina liv förändrade för alltid när en mystisk kvinna som inte ens kommer ihåg sitt eget namn faller ner från natthimlen. Kan de tro ett enda ord av vad hon säger? Och kan hon hjälpa till att skingra frågorna kring de mystiska händelser som inträffar överallt i staden?

Jodie Whittaker tar över som den trettonde doktorn efter att Peter Capaldi lämnat serien. Biografvisningen innehåller förutom elfte säsongens första avsnitt även ett exklusivt extramaterial på cirka 25 minuter om den nya doktorns tillblivelse.

Doctor Who drog igång 1963 och är den sci-fi-serie som har gått längst på TV, med hela 37 säsonger. Den nya säsongen innebär ny exekutiv producent, ny Doktor, nya vänner och en hel uppsättning nya monster.

Charlotte Moore, BBC-chef, säger: “Med vår nye exekutive producent Chris Chibnall vid rodret och Jodie Whittaker som den nya Doktorn ser vi framför oss en helt ny era för TV-serien.”

EPISODE ONE – THE WOMAN WHO FELL TO EARTH.


Biografer som visar, fler tillkommer:
https://www.folketshusochparker.se/evenemang/film-live-pa-bio/doctor-who-the-woman-who-fell-to-earth/

För ytterligare information, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio
08-452 25 57
[email protected]

Rickard Gramfors
Producent, Live på bio, Folkets Hus och Parker
08-452 25 41
[email protected]

Folkets Hus och Parker har visat scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se