Pressbild för filmen Neil Young: Harvest Time (premiär 1 december)

Neil Young: Harvest Time visas exklusivt på bio

Folkets Hus och Parker ger en tidig julklapp till alla Neil Young-fans. För att fira 50-årsjubileet av Youngs bästsäljande album Harvest visas dokumentärfilmen Harvest Time, med en exklusiv personlig introduktion från Young enbart till biopubliken. Filmen visas på utvalda biografer i Sverige med premiär 1 december.

Dokumentärfilmen Neil Young: Harvest Time skapades mellan januari och september 1971. Den tar oss med på en resa till Neil Youngs gård i norra Kalifornien, till London för ett ikoniskt framträdande med London Symphony Orchestra och till Nashville där Neil Young jobbade med Harvest-plattan. Filmen innehåller material som aldrig har visats tidigare.

Liveframträdanden och intervjuer är sammanvävda med material från replokaler och inkluderar de flesta av låtarna från albumet Harvest, inklusive ”Heart of Gold”, ”A Man Needs A Maid”, ”Alabama” och ”Old Man”.

Förutom det dokumentära materialet innehåller filmen en introduktion av Neil Young, inspelad exklusivt för biopubliken. Hör Neil prata om betydelsen av Harvest, 50 år efter släppet, och hur inspelningen av albumet och filmen blev till.

För ytterligare information, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio
08-452 25 57
[email protected]