Hiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen ger sig ut på turné tillsammans med skivbolaget Redline Recordings. För andra året i rad åker Hiphopbussen ut på turné runtom i Sverige. Genom en mobil studio och workshoppar ska ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen. Turnépremiär i Eskilstuna 10 augusti.

– När vi började med musiken hade vi förebilder som både inspirerade och hjälpte oss att få utlopp för vår kreativitet. För att våga ta klivet måste man få stöd av likasinnade. Därför vill vi ge tillbaka genom att stötta ungdomar och visa att dom också kan göra verklighet av sina drömmar, säger Salla Salazar från Redline Recordings.

Salla är en veteran inom svensk hiphop. Han är en av grundarna till den tongivande hiphop-gruppen The Latin Kings och har tillsammans med sin bror Masse Salazar producerat musik för svenska hiphop-stjärnor som Linda Pira, Stor och Labyrint. Vid sidan av musikskapandet i Hiphopbussen finns en förhoppning om att projektet ska ge unga möjlighet att reflektera över samhällsfrågor och skapa framtidstro.

– Det som utmärker rappen är att man berättar om sin vardag och det man upplever som orättvisor i samhället. Samtidigt är musiken ett universellt språk som binder samman människor. Det gör hiphopen till ett kraftfullt verktyg för att göra sin röst hörd, säger Masse Salazar från Redline Recordings.

Bröderna Salazar kommer att vara workshopledare under turnén. Hiphopbussen är ett samarbete mellan ABF, Folkets Hus och Parker, Hyresgästföreningen och Redline Recordings.

Pressbild:

I Bild: Salla Salazar (t.v.) och Masse Salazar (t.h.)

Fotograf: Camilla Cherry

Turnéplan för Hiphopbussen:

10/8 Eskilstuna, Järntorget 2, (Arrangör: Kulturhuset Royal)

11/8 Örebro, Vivallaskolan (Arrangör: Folkets Hus Vivalla)

12/8 Borlänge, Folkets Hus Västra Borlänge

13/8 Gävle, Cafét Boulognerskogen, Stadsparken Gävle (Arrangör: Bomhus Folkets Hus)

19/ 8 Stockholm, Rinkeby Folkets Hus

21/8 Jönköping, Birkagårdens Folkets Hus

22/8 Karlskrona, Panncentralen, Mellanstadens Folkets Hus och Park

23/8 Malmö, Örtagårdstorget (Arrangör Rosengårds Folkets Hus)

25/8 Lysekil, Badhusberget (Arrangör: Lysekil Folkets Hus)

29/8 Sundsvall, Bredsands Folkets Hus

30/8 Umeå, Ersboda Folkets Hus

31/8 Skellefteå, Folkparken Skellefteå

Presskontakt:

Rodrigo Bernal
Verksamhetsutvecklare för hiphop på ABF och turnéledare på Hiphopbussen

Telefon: 073-080 05 35

E-post: [email protected]