FOLKETS HUS OCH PARKER LIVESÄNDER HENRIK DORSINS SCALAREVYN TILL BIOGRAFER I SVERIGE

Folkets Hus och Parker kan stolt presentera livesändning på bio av den hyllade Scalarevyn. Henrik Dorsin har väckt liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund och Louise Nordahl. Lördag den 23 april kl 18.30 livesänds revyn på biografer i hela Sverige.

– Då vi inte har möjlighet att ta ut vår revy på turné i hela landet, så vill vi ändå kunna erbjuda folk i hela Sverige att uppleva Scalarevyn live fast nu också på bioduk. Så att man från Smygehuk till Övertorneå kan se oss sjunga, skoja och komma av oss i realtid, säger Henrik Dorsin som både skrivit manuset, musiktexterna och står på scen i Scalarevyn.

Henrik Dorsin och regissören Michael Lindgren har skakat liv i Scalateaterns klassiska revytradition tillsammans med några av Sveriges främsta musiker, skådespelare och dansare. På scen står förutom Henrik Dorsin själv även de komiska virtuoserna Vanna Rosenberg, Johan Ulveson, den i humor-sammanhang något otippade Klas Hedlund som till vardags är aktad operasångare på Kungliga Operan, samt stjärnskottet Louise Nordahl känd från TV4:s Mumbo Jumbo och Solsidan. På scen finns även en för revyn noga sammansatt orkester under ledning av kapellmästare Per Ekdahl, med bland andra jazzmusikern och grammisvinnaren Per “Texas” Johansson och violinisten och Jazzkatten-vinnaren Josefine Runsteen.

Scalarevyn är en generös föreställning präglad av spelglädje och genuinitet, där världar krockar, generationer möts och sanslöst trams blandas med musik och samhällsengagemang.

När pandemin slog till våren 2020 pågick redan repetitionerna av Scalarevyn för fullt. Den färdigrepeterade föreställningen fick till slut ställas in på obestämd tid – och teatern skulle förbli stängd i ett och ett halvt år. En limbo skildrades genom en meta-komisk lins i den Kristallenprisade SVT-serien Premiärdatum Oklart.

Nu när vaccinsprutorna stått som spön i backen kan Scalateatern konstatera att de överlevt krisen och hunnit med 150 fullsatta revyföreställningar och knyter därmed ihop säcken med att spela de absolut sista föreställningarna i maj och visa på bio den 23 april.

Pressröster om Scalarevyn:
“Scalarevyn är ett fyndigt fyrverkeri av sånger och sketcher…ett så generöst skrattpaket” – Aftonbladet, 4 av 5 i betyg

“precis det här jag har längtat efter i snart två år nu.” – Expressen

“Scalarevyn är en explosiv blandning av knäppt och sentimentalt, spralliga dansnummer och extravaganta kostymer. Och publikkontakt.”

“många kommer att fnissa sig genom hösten.” – Svenska Dagbladet

”Vanna Rosenberg, föreställningens absolut klarast lysande stjärna…
Klas Hedlund, han sjunger ju som en annan Jussi, hans tenor trycker en tillbaka i sätet…
Louise Nordahl, Sveriges nästa stora komedienne…
Och så Henrik Dorsin. Det blir tröttsamt att beskriva hans stora begåvning…
Och då, då, kommer Johan Ulveson in och tystar sin yngre kollega… vi nära nog skrattar på oss i de coronasäkrade bänkraderna.” – Dagens Nyheter

“det är en lustfylld, lekfull, lyxig revy,” – Kulturnytt, Sveriges Radio


Ensemble:
Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Vanna Rosenberg, Klas Hedlund, Louise Nordahl

Orkester: Per Ekdahl – kapellmästare och trummor, Per “Texas” Johansson – blås, Ulric Johansson – bas, Andreas Grube – gitarr, Vladan Wirant – piano ,Josefin Runsteen – fiol, Annika Granlund – trumpet

Dansare: Anna Ståhl, Gabriella Kaiser, Oskar Störtebecker

Manus: Henrik Dorsin, Regi: Michael Lindgren, Kompositör och arr: Per Ekdahl, Artwork: Jan Lööf, Scenograf: Bengt Fröderberg, Kostymdesign: Susanna Rafstedt, Ljusdesign: Staffan Sahlström, Ljuddesign: Andreas Grill, Koreograf: Anna Ståhl

För ytterligare intervjuförfrågningar, pressbiljetter, pressbilder och rörligt material:
Daniel Söderberg
Kommunikationsansvarig Live på bio
08-452 25 57
[email protected]

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 200 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet. För mer info: www.livepabio.se