Det stora sopäventyret – en musikal med skräptema på turné hösten 2019

Det stora sopäventyret är en svängig familjemusikal som handlar om skräp och hur det förstör vår miljö och djurlivet. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren behöver hjälp. Turnépremiär i Nya Rågsveds Folkets Hus den 5 september.

Som tur är har vännerna mycket mod och uppfinningsrikedom och de ger inte upp när de möter motgångar. De dansar, sjunger och allt slutar i en sorteringsfinal tillsammans med publiken. Föreställningen passar en 4-åring likväl en 9-åring.

– Det känns väldigt kul att nå ut till barn i Sveriges alla hörn och förhoppningsvis ge hopp om framtiden och inspirera med en spännande saga, riktigt bra musikalnummer och ett viktigt budskap, säger Mette Geiger Fischer, koreograf och initiativtagare till föreställningen.

I samband med föreställningen finns också möjlighet att besöka Skräplabbet. Skräplabbet är en satsning från Håll Sverige Rent som syftar till att lära barn och unga om nedskräpning. Skräplabbet är utställningen där barnen får upptäcka och utforska allt som handlar om nedskräpning, samt lära sig om vad man kan göra för att minska den.

– Det är fantastiskt att se barnen när de upptäcker skräpfakta i utställningen. På ett lekfullt sätt hoppas vi att vi etablerar goda vanor som kan vara en livstid, säger Johanna Ragnartz, vd Håll Sverige Rent.

Medverkande: Therese Frimansson, Mette Geiger Fischer och Karl Noremo
Kostym/scenografi, koreografi och idé: Mette Geiger Fischer
Manus och sångtexter: Gunilla Bergerham
Musik och sångarrangemang: Ceca Wadstein
Musikproduktion: Jan Radesjö
Teknik och ljussättning: Niklas Fisher
Regi-öga:Charlotte Zettergren

Det stora sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

Turnéplan:

5/9 Bandhagen, Nya Rågsveds Folkets Hus

7/9 Skara, Fokus Folkets Park

8/9 Alafors, Medborgarhuset

10/9 Tidaholm Folkets Park

11/9 Herrljunga Folkets Park

12/9 Stigen Folkets Hus

13/9 Lilla Edet Folkets Hus

14/9 Lidköping Folkets Hus

15/9 Gamleby Folkpark

19/9 Blomstermåla Folkets Hus

21/9 Bromölla Folkets Park

22/9 Lomma Folkets Hus

23/9 Malmö, Hyllie Folkets Hus

24/9 Ystad, Surbrunnsparken,

25/9 Målilla, Skeppet Folkets Hus

28/9 Kallhäll Folkets Hus

29/9 Örebro, Kulturarenan i Vivalla


För mer information; kontakta Anna-Karin Thelin, kommunikatör Folkets Hus och Parker, [email protected], 08-452 25 43