Calle Nathanson till ABF

Stockholm Calle Nathanson har idag meddelat att han den 10 april nästa år lämnar sin tjänst som vd för Riksorganisationen Folkets hus och Parker, för att tillträda som koncernchef och studieombudsman på ABF Stockholm.

Calle Nathanson har i närmare 10 år varit vd för Folkets Hus och Parker, under en tid som inte saknat vare sig kulturpolitiska eller samhällspolitiska utmaningar.

– Calle har gjort ett fantastiskt arbete med att utveckla och leda organisationen och dess mångfacetterade verksamhet, tillsammans med styrelse, personal och medlemmar.

Han har tagit en aktiv roll i den kulturpolitiska debatten, och alltid lyft fram betydelsen av mötesplatser i hela landet, samt vikten av konst, kultur och bildning som en grundläggande och omistlig del i vår demokrati. Vi önskar honom ett stort lycka till i sin nya roll som chef över ABF Stockholm! säger Gunilla Carlsson, styrelseordförande för Folkets Hus och Parker.

Calle Nathanson har nu några intensiva månader framför sig innan han lämnar stafettpinnen vidare.

– Folkets Hus och Parker är en unik folkrörelse med fantastiska verksamheter och medlemsföreningar i hela landet. Tillsammans ser vi till att det finns mötesplatser, kultur, scenkonst, dansgolv, konserter, bildkonst, biografer och livesänd opera i hela Sverige. Jag lämnar nu, efter snart 10 år som vd, med varm hand stafettpinnen vidare. Jag vill tacka all fin personal som gör ett otroligt bra jobb, den engagerade styrelsen och medlemsföreningarna som driver viktig verksamhet året runt i hela landet! säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Calle Nathanson tillträder sin nya tjänst på ABF Stockholm den 11 april 2023.
Folkets Hus och Parker påbörjar nu rekryteringen av en ny vd.

För mera information, kontakta:

Gunilla Carlsson, styrelseordförande Folkets Hus och Parker
[email protected], 070-218 91 13

Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker
[email protected], 08-452 25 10