Allsångsteatern Emil i Lönneberga – 60 år av hyss på turné

Emil i Lönneberga, pojken som gjorde flest hyss av alla i hela Småland, firar 60-årsjubileum. Då blir det kalas! Folkets Hus och Parker firar med ”Emil i Lönneberga – 60 år av hyss”, en allsångsteater för hela familjen.

Det är 60 år sedan första boken om Emil i Lönneberga publicerades. 2023 är ett stort jubileumsår där Emil i Lönneberga firas på många olika sätt. En del av firandet är Folkets Hus och Parkers höstturné Emil i Lönneberga – 60 år av hyss, en allsångsteater för hela familjen.

– Berättelsen om Emil i Lönneberga ligger oss varmt om hjärtat. Den här föreställningen sticker ut i mängden med sin interaktiva och lekfulla form. Publiken lär känna Emil, hans familj och Emils alla hyss! Vi sjunger, dansar, skrattar och firar denna fantastiska pojke tillsammans, säger Madeleine Johansson och Henric Joneskär, skådespelare.

Föreställningen varvar berättelserna om Emil med kända sånger som Du käre lille snickerboLille katt och Bom-sicka-bom – och alla i publiken är välkomna att sjunga med!

Medverkande: Madeleine Johansson och Henric Joneskär
Manus: Johan Ringström och Patrik Svedberg
Producent: Patrik Svedberg
Scenograf: Patrik Svedberg
Regi: Johan Ringström

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med United Stage, UMG Kids och Astrid Lindgren Company.


TURNÈPLAN:  

30/9 Björneborg, Folkets Hus

1/10 Sala, Folkets Park

7/10 Vara, Konserthus

8/10 Trollhättan, Folkets Hus

12/10 Säffle Medborgarhus

14/10 Nynäshamn, Folkets Hus

15/10 Sandviken, Folkets Hus

21/10 Vetlanda, Folkets Park

22/10 Huskvarna, Folkets Park

28/10 Säter, Folkets Hus

29/10 Söråker, Folkets Hus

30/10 Sollefteå, Hullsta gård

1/11 Umeå, Folkets Hus

2/11 Vilhelmina, Folkets Hus

3/11 Piteå, Christinasalen (arrangör: Piteå Folketshusförening)

Med reservation för ändringar