Sommarradio om Folkparken 130 år

Vi har tipsat om det på Facebook under sommaren, men vi vill inte att någon missar det. Folkparkerna fyller 130 år och detta uppmärksammas också av Sveriges Radio P4 Dalarna, som under sommaren har släppt en serie radioinslag där man går igenom folkparkens historia och olika roller i olika tider.

Till sin hjälp har Sveriges Radio haft vår kulturchef Mikael Sandberg som besitter djupa kunskaper i ämnet (ett favoritämne dessutom!).

Du kan lyssna på alla åtta avsnitten på Sveriges Radio P4 Dalarna webbsida

De kom dessutom en inbjudan att prata om folkparker live i radioprogrammet och podden Talkshow i P1, som fick rubriken ”Folkparkerna är fortfarande kul”.
Här kan du höra avsnittet där Mikael Sandberg intervjuas och vill du lyssna på hela podden (som har flera programpunkter) hittar du den här.

– Vi får ofta frågan om folkparken har en framtid, och det hävdar vi att den absolut har. Det finns en kärlek till folkparken som något vackert och fint. Därför kommer vi fortsätta att ha folkparker i Sverige minst 100 år till, säger Mikael Sandberg, kulturchef på Folkets Hus och Parker.