Ruben Östlund skriver historia när The Square vinner Guldpalmen i Cannes

Vid den 70:e upplagan av Cannes Filmfestival tilldelades Ruben Östlund det finaste priset i filmvärlden – Palme d’Or eller Guldpalmen, för sin omtalade film The Square. Det är 25 år sedan den prestigefulla palmen gick till en svensk film, 1992 mottog Billie August priset för Den goda viljan. 

– Det har varit en fantastisk resa, att få arbeta med Ruben Östlunds filmer, från Gittarrmongot över Turist fram till dagens The Square. Ruben har en unik röst som han har förfinat över åren, och som placerat honom bland dagens främsta internationella filmregissörer. Det känns lika osannolikt enormt som helt självklart att Ruben vunnit Guldpalmen. Grattis till Ruben och Erik och stort grattis till all biopublik som får njuta av hans skapande! säger Mattias Nohrborg, grundare, TriArt Film och Eva Esseen, vd, TriArt Film.

The Square har premiär på svenska biografer över hela landet 25 augusti.

Folkets Hus och Parker är delägare i TriArt Film. The Square är invigningsfilm vid Folkets Hus och Parkers filmdagar som arrangeras 17-20 augusti på Röda Kvarn i Helsingborg. Ruben Östlund närvarar vid invigningen och presenterar filmen.

Här kan du läsa mer om Ruben Östlund och The Square.