Publikrusning till livesänd k-popkonsert

På förmiddagen den 12 mars livesänder Folkets Hus och Parker de sydkoreanska popikonerna BTS konsert från Seoul till utvalda biografer runt om i Sverige. Konserten är BTS första konsert i Sydkorea sedan 2019 och de svenska fansen är verkligen på hugget. Hela 3 400 biobiljetter har redan gått åt till morgondagens konsert och flera salonger är helt utsålda.

–Det är verkligen kul att vi lockar helt nya publikgrupper till våra livesända föreställningar. Det är också en påminnelse om att vi inte ska underskatta publikens vilja att uppleva nöje och kultur tillsammans nu när pandemin klingar av, säger Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

Det sydkoreanska pojkbandet BTS, som debuterade 2013, har genom sina starkt engagerade framträdanden och hur de interagerar med sina fans blivit ett globalt fenomen. De har miljontals fans (ARMY) över hela världen, har haft listettor i en mängd länder, sålt ut världsturnéer och har vunnit prestigefyllda Billboard Music Awards. Bandet utsågs även till TIME:s Entertainer of the Year 2020. Att BTS är mer retweetade än Donald Trump och Justin Bieber tillsammans på Twitter säger något om deras popularitet…

Bandets dokumentärfilm BTS: Burn The Stage sålde ut på biografer i Sverige och övriga världen. Den nya konserten visas på bio i över 60 länder en enda dag, 12 mars 2022. Den 22 februari släpptes biljetterna i Sverige där konserten visas 9:45 på förmiddagen på närmare ett 30-tal biografer fördelade över stora delar av Sverige. Här kan du få ett smakprov .