Prata om Myanmar!

Vivalla Folkets Hus, Folkets Hus och Parker och Olof Palmes Internationella Center har sedan 2020 drivit ett projekt tillsammans med en förening i Myanmar. För snart två månader sen skedde det en militärkupp i Myanmar, landets demokratiskt valda ledare Aun San Suu Kyi fängslades och ska ställas inför rätta. Folket protesterar nu för frihet och rättvisa, men militären har slagit tillbaka hårt och många har dödats.

Projektet startades för att stötta den lokal föreningen med arbetsrättsliga frågor, demokratifrågor, mobilisering, hur man driver en förening och olika hälsofrågor. Föreningen samlar fabriksarbetare, huvudsakligen flickor och kvinnor inom textilindustrin. En pandemi och slutligen en militärkupp i Myanmar har gjort det svårt att fullfölja projektet.

I tisdags (13/4) genomföres ett livesänt samtal om läget i Myanmar, om samarbetet med den lokala föreningen, men framför allt om behovet av att visa solidaritet med våra vänner i Myanmar. De vill inte att vi glömmer dem, de vill att vi ger dem en röst och att vi pratar om vad som händer där.

Du kan se det inspelade samtalet här