Folkets Hus och Parker presenterar höstens turnéer

Efter en framgångsrik folkparkssommar är det nu dags för fem barnproduktioner att ge sig ut på höstturné i våra Folkets Hus och folkparker. Folkets Hus och Parker presenterar stolt föreställningarna.

Den magiska hatten

Magiker Malin Nilsson har som den första kvinnan i historien vunnit både de svenska och de Nordiska Mästerskapen i Magi. Nu har Malin packat trolleriväskan, kammat glitterridån och putsat sina kängor. Hon är redo att stövla in på scenen och skapa en magiupplevelse tillsammans med publiken. Fingerfärdiga trick, hemmabyggda illusioner och roliga mysterium presenteras till ackompanjemang av pianist Olof Löfgren. Föreställningen passar från 5 år.

Medverkande: Malin Nilsson och Olof Löfgren.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Trollkonst i Kvadrat. 

MER INFO OCH TURNÉPLAN

Det stora sopäventyret

En svängig familjemusikal med skräptema. Vännerna Pricksan, Labbe och Mulle ger sig ut på en äventyrlig camping i luftballong. De möts av allt annat än en vacker naturupplevelse när de havererar i Vithavet där sopbergen växer och djuren äter plastskräp. Ett farligt jättefartyg är nära att krossa dem. Som tur är har de tre vännerna så mycket mod och uppfinningsrikedom att de aldrig ger upp inför motgångarna. De dansar, sjunger och allt slutar i en glad sorteringsfinal tillsammans med publiken.

I samband med föreställningen finns också möjlighet att ta del av en interaktiv utställning med skräptema. Alla barn och vuxna tar tillsammans reda på hur vi kan bidra till ett skräpfritt Sverige.

Medverkande: Therese Frimansson, Mette Geiger Fischer och Karl Noremo.

Det stora sopäventyret presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Geiger Fischer Productions och Stiftelsen Håll Sverige Rent.

MER INFO OCH TURNÉPLAN

Maja och Bobbo

Maja och Bobbo är en humoristisk och varm dockteaterföreställning med musik och sång om att vara vänner, bli ovänner och att kunna säga förlåt. Föreställningen passar från 2 år.

Medverkande: Hugo Catolino och Pia Holmquist.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Figurteaterkompaniet.

MER INFO OCH TURNÉPLAN

Mio, min Mio

Av Astrid Lindgren

Många känner till den klassiska sagan om den föräldralöse pojken som plötsligt försvann spårlöst från Vasastan i Stockholm. I Teater Pegasus version av Mio, min Miofår barnen vara med på scenen. Publiken får hjälpa Mio och Jum-Jum att besegra riddar Kato och befria alla barn som blivit förvandlade till fåglar. Med nyskriven och igenkännande musik passar föreställningen barn från 5 år.

Medverkande: Nadia Hamouchi, Ida Jensen, Tobias Johansson och Josefin Reinhard.

Föreställningen presenteras av Folkets Hus och Parker och är framtagen av Teater Pegasus Produktion i bearbetning av Johan Briggert.

MER INFO OCH TURNÉPLAN

Passa in

Passa in bjuder in till en lustfylld cirkusshow som visar en annan verklighet, där normer spräcks och man får vara mycket mer. Showen är ordlös och funkar därför bra att spela för grupper med olika språkbakgrunder.

Cirkus Cirkör erbjuder möjlighet att arrangera cirkus-prova-på i samband med showen. Publiken får chansen att prova akrobatik, jonglering och lindans efter showen med artisterna.

Programmet presenteras av Folkets Hus och Parker i samarbete med Cirkus Cirkör.

Mer info och Turnéplan