Mikael Thorsén från Surahammars Folkets Hus tar emot utmärkelsen Årets bio 2019 av Calle Nathanson.

Folkets Hus i Surahammar utsedd till Årets bio 2019

Utmärkelsen Årets bio delas ut av riksorganisationen Folkets Hus och Parker i samband med festivalen Filmdagarna som arrangeras 15-18 augusti på Folkets hus i Trollhättan. Priset ges till: ”Biografer som på ett aktivt sätt ökat intresset för biografen på sin ort, genom en stor publikökning, större arrangemang och engagemang.”

Mikael Thorsén, biografansvarig på Folkets Hus i Surahammar, mottog priset torsdag kväll vid invigningsmiddagen av Calle Nathanson, vd Folkets Hus och Parker.

– Det är väldigt kul och hedrande att får utmärkelsen Årets bio från Folkets Hus och Parker. Ett kvitto på att vi jobbar hårt och lägger ner vår själ i arbetet. Det betyder mycket både för mig personligen och Folkets hus i Surahammar. Från 2011 har vi utvecklat biografen stegvis till den mötesplats den är idag. Vi har fördubblat våra besök och breddat vårt utbud under denna tid, säger Mikael Thorsén.

”Folkets Hus i Surahammar är en förebild för hur en biograf kan göra en filmvisning till en stor upplevelse med hjälp av bra idéer och kreativa samarbeten. Mikael Thorsén och hans team har lyckats skapa en mötesplats som med hjälp av filmen gör Surahammar till en ännu bättre ort”, säger Calle Nathanson vd Folkets Hus och Parker.

FOLKETS HUS OCH PARKERS MOTIVERING ÅRETS BIO 2019
”Årets biograf är en vital och levande biograf i ett Folkets Hus fyllt av verksamhet. Utöver förenings- och konferensverksamhet finns här både bibliotek, restaurang, boulehall, kulturskola och öppen förskola.

Biografen kännetecknas av sin personliga service. Det erbjuds fika till vissa föreställningar, filmkalas för barnen och en monstruös personal som bjuder på sig själv när det vankas skräckfilm.

Biografen satsar framgångsrikt på finsk film i samarbete med det finska förvaltningsområdet i regionen.

Årets biograf har ett ambitiöst program med ett blandat utbud av bred Hollywoodfilm, svensk film och kvalitetsfilm. Bion visar ett stort intresse och nyfikenhet att testa annorlunda visningsformer som Live på bio, och presentera dem på bästa möjliga sätt för biobesökarna.

När nyheten om att svenska biografer generellt hade tappat besökare mellan 2017 och 2018, var Årets biograf snabb att påpeka för journalister att det inte gällde dem. Det fick stort genomslag i lokalmedia och hjälpte till att marknadsföra den breda och spännande verksamheten i huset.

Därför råder det bara glada miner hos årets biograf 2019; Folkets Hus i Surahammar!”

Läs mer om utmärkelsen Årets bio

 

 

FOLKETS HUS OCH PARKERS FILMDAGAR
Filmdagarna genomförs varje år för att biografer kopplade till Folkets Hus och Parker ska få möjlighet att ta del av ett brett utbud av ny film, få veta det senaste kring Live på bio och teknikutvecklingen och bli inspirerade av föreläsare i filmbranschen.

FOLKETS HUS OCH PARKERS BIOVERKSAMHET
Folkets Hus och Parker är med sina 148 föreningsdrivna Sveriges största biografkedja och antalet biobesök uppgår till fler än 700 000 årligen. Folkets Hus och Parker programsätter filmrepertoaren, distribuerar Live på bio och erbjuder utbildningar för biografer. Folkets Hus och Parker är också delägare i TriArt Film ett svenskt inköps- och distributionsbolag som står bakom kritikerhyllade och prisbelönta filmer som Gräns av Ali Abbasi, The Square av Ruben Östlund, Återträffen av Anna Odell och Johannes Nyholms Jätten.