Hjälp ditt lokala Folkets Hus, Folkets Park eller biograf!

Våra Folkets Hus, folkparker och biografer har drabbats hårt av coronakrisen. Så här kan du göra för att stötta din lokala mötesplats!

Coronapandemin har slagit hårt mot Folkets Hus, folkparker och biografer i hela landet. Viss hjälp kommer genom regeringens olika stödpaket, men det behövs både riktat stöd från kommuner och regioner, samt att privatpersoner och lokala organisationer på olika sätt stöttar om de kan.

När allt det här är över behöver de finnas där, som de alltid gjort, och ge oss redskap att tillsammans gå vidare som individer och samhälle. För utan deras verksamhet försvinner en unik del av den infrastruktur som ger oss möjlighet att ta del av kultur och möten i hela landet. Var ska vi mötas då? Du kan hjälpa till!

Flera av våra medlemsföreningar har efter ett ökat intresse börjat visa på enkla sätt hur detta kan gå till. Vissa erbjuder medlems-/andelsägarskap, andra presentkort, förköp för kommande säsong, eller rena swishstöd.

Här hittar du en lista på de föreningar som hittills tipsat oss om hur man kan stötta. Klicka på länken så hittar du mera information om hur du går tillväga. Din hjälp är betydelsefull!

BAGARMOSSENS FOLKETS HUS

BODENS FOLKETS HUS

HALLSTAVIK FOLKETS HUS

HYLLIE FOLKETS HUS

IGGESUNDS FOLKETS HUS

LILLA EDETS FOLKETS HUS

MOTETTENS FOLKETS HUS

ROSENGÅRDS FOLKETS HUS

Sandvikens Folkets Hus

SOFIELUNDS FOLKETS HUS

ÅMOTFORS FOLKETS HUS

Hittar du inte din förening?
Sök via den här sidan, så hittar du kontaktuppgifter så att du själv kan fråga hur du kan hjälpa till.

Gillar du ditt Folkets Hus, folkpark eller biograf?
Missa inte att skriva under vår namninsamling!

Nu samlar sig hela folketshus- och parkrörelsen under hashtaggen #varskavimötas, för att tillsammans ta sig ur krisen. Det handlar om en situation allvarligare än vi någonsin upplevt tidigare, men också om en samlad, positiv kraft som till varje pris vill rädda de öppna mötesplatserna. Men de behöver hjälp – av dig och samhället. Det här behöver vi göra tillsammans.